Правоохоронці і Мінприроди розслідують масову загибель риби в Молочному лимані

Правоохоронці і Мінприроди розслідують масову загибель риби в Молочному лимані

Ілюстрація / Фото: patrioty.org.ua

Мелітопольською прокуратурою вже відкрито кримінальне провадження.

Мінприроди разом із правоохоронними органами з'ясовує обставини масової загибелі риби в Молочному лимані.

Про це йдеться у Facebook Міністерства екології та природних ресурсів України.

За попередніми висновками правоохоронних органів, саме безвідповідальність підрядника (ТОВ "Техморгідрострой Миколаїв" - ред), та халатне виконання ним умов договору стало причиною замору риби в промоїні між Азовським морем і Молочним лиманом. 
За даними екоінспекторів, мор риби сталася у зв'язку з відсутністю водообміну між Азовським морем і Молочним лиманом, який перестав функціонувати через занесення його русла піском. 
За дорученням Міністра екології та природних ресурсів, на території каналу працюють фахівці Держекоінспекції і ситуація перебуває під його особистим контролем.

Також працівники НПП "Приазовський" разом із представниками Нацгвардії та ДСНС власними силами здійснюють розчистку каналу.


Мінприроди разом із правоохоронними органами з'ясовує обставини масової загибелі риби в Молочному лимані Міністр екол...

Опубліковано Міністерство екології та природних ресурсів України 25 вересня 2017 р.

Спільними зусиллями вже вдалося спорудити дамбу, яка дає можливість підняти рівень води в каналі для виходу риби в Азовське море. 
Договір на проведення днопоглиблення (розчистки) каналу Молочний лиман – Азовське море з підрядником укладено Департаментом екології та природних ресурсів Запорізької ОДА.

Масовий мор риби у річці Південний Буг у Хмельницькому

Масовий мор риби у річці Південний Буг у Хмельницькому

Відповідно до календарного графіку, встановленого договором, ТОВ "Техморгідрострой Миколаїв" упродовж серпня 2017 року повинно було виконати 70 % всіх запланованих робіт. Проте за попередньою інформацією підрядник не приступив до виконання робіт. 


Мелітопольською прокуратурою вже відкрито кримінальне провадження.

В останні дні червня схожа біда спіткала сусідню Сумську область. Там у річці Сула зафіксували масовий мор риби і раків. Вода була затягнута маслянистою плівкою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація