Правоохоронці озвучили перші версії у справі про підкинуте на Сумщині немовля

Правоохоронці озвучили перші версії у справі про підкинуте на Сумщині немовля

Правоохоронці озвучили перші версії у справі про підкинуте на Сумщині немовля

Фото: ГУ НП України в Сумській області

Слідчі шукають маму дитинки та припускають, що вона не з місцевих.

У поліції Лебедина шукають відповіді на питання, звідки взялося немовля посеред ночі в під'їзді будинку. Дитячий плач о пів на другу ночі почули мешканці однієї з квартир, і це врятувало немовляті життя, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Місцеві припускають, що дитину підкинули в єдиний під’їзд, що освітлювався, та хутко втекли. Маля, загорнуте в ковдру, залишили на першому поверсі під дверима однієї з квартир. Серед ночі плач немовляти почула одна з мешканок будинку. "І каже: чую, якась дитинка кричить. Одкриваю двері, каже, і не можу одкрити – вона якраз була під дверима", - розповіла мешканка будинку Раїса Арчакова. Сусіди приголомшені, адже вночі всі міцно спали, і прокинулися вже коли приїхали правоохоронці. Якби не пильність однієї жінки – маля просто замерзло б. "В голову не вміщається, добре хоч морози спали трохи –  мінус 4, а як було мінус 15-20? І тут у нас відкрито, собаки бігають, могли собаки затягти ту дитинку, це взагалі", - обурені та здивовані люди.

Мешканці багатоповерхівки на Сумщині знайшли у під'їзді немовля

Мешканці багатоповерхівки на Сумщині знайшли у під'їзді немовля

Знайдене маля доправили до лікарні, медики його нагодували, викупали та перевдяли – малюк кілька днів не їв та не пив, йому не змінювали підгузки. Дитина дуже виснажена, її шкіра запріла. "Три кілограма 140 грамів – це з такою вагою, фактично, діти народжуються. Але ж ця дитина вже прожила, ми не можемо сказати скільки днів. Я думаю, що до місяця", - припускає лікар-педіатр дитячого відділення Лебединської ЦРЛ Тетяна Олійник. У малюка виявили проблеми з травленням, він майже не засвоює їжу. Лікарі припускають, що від того, що його годували будь-чим. Із цією проблемою медики точно впораються, інших проблем зі здоров’ям немовляти наразі не виявлено.

Хлопчик потрапив до лікарні у комбінезоні та дівчачому костюмчику, ці речі були занедбані, на три розміри більші, ніж потрібно. Це дозволяє припустити, що малюк був не єдиний в родині, і речі йому могли дістатися від старших братика чи сестрички. Пошуками матері знайди займаються півсотні правоохоронців, котрі перевіряють усіх породіль у місті та по району. Вже є кілька початкових версій. "Від простої версії, що мати дитини опинилася в складних життєвих обставинах, і не мала грошей на годівлю дитини. Відпрацьовується версія, що мати підкинула дитину, а сама скоїла самогубство", - розповів керівник відділу ювенальної превенції ГУНП Сумщини Сергій Тарасенко. Також поліція перевіряє версію про можливе викрадення дитини. Слідчі схиляються до того, що мати хлопчика не з місцевих.

Кілька днів малюк проведе в лікарні. Медики поки що його ніяк не називають, бо сподіваються, що мати усе ж знайдеться.

Кореспондент ТСН Оксана Солодовник

Повʼязані теми:

Наступна публікація