Правоохоронці затримали підозрюваних у нападах уже на двох одеських активістів

Правоохоронці затримали підозрюваних у нападах уже на двох одеських активістів

Правоохоронці затримали підозрюваних у нападах уже на двох одеських активістів

Торніке Н., підозрюваний у нападі на Олега Михайлика / Фото: ТСН.ua

Один із підозрюваних нині перебуває в лікарні, де відбулися сутички.

Поліція затримала трьох підозрюваних у замаху на життя одеського громадського активіста Олега Михайлика. Він бореться із забудовою узбережжя. На вихідних його тяжко поранили із вогнепальної зброї.  Два дні його однодумці виходили на пікети, вимагаючи справедливого розслідування. І от сьогодні поліція оприлюднила перші результати.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.19:30.

Правоохоронці заявили про затримання трьох людей, яких підозрюють у нападі на активіста Олега Михайлика. Їхні телефони були у тому ж місці і в той же час, коли стався напад. Як повідомив прокурор, у них виявили зброю, з якої стріляли в громадського діяча. Всі троє – представники грузинської діаспори.

"Ми зараз працюємо на їхні зв'язки, хто міг бути замовником. Ми чітко бачимо, що це не просто спонтанне вчинення цього злочину. Він планувався, була підготовка, було спостереження за Олегом Михайликом", - говорить прокурор Одеської області Олег Жученко.

Правоохоронці готують документи, аби оголосити цим трьом чоловікам про підозру. Потім суд має обрати їм запобіжний захід. Прокуратура вимагатиме тримання під вартою без права на заставу.

Поліція затримала трьох підозрюваних у замаху на життя Олега Михайлика

Поліція затримала трьох підозрюваних у замаху на життя Олега Михайлика

Одного з підозрюваних сьогодні після ночі, проведеної в поліції, забрали до лікарні. За словами його родичів, чоловік паралізований. Дружина твердить, що без сторонньої допомоги він не може не лише пересуватися, а й навіть обслуговувати себе.

"Оголосили звинувачення, ніби вони здійснювали замах на життя цього активіста. Як пояснили хлопці, десь проїжджали в цьому районі і за телефонним зв'язком з'ясували, що вони десь там перебували. Від восьмої вечора до шостої ранку чоловіка у важкому стані тримали в райвідділі, три "швидкі" приїжджали", - говорить дружина підозрюваного Тетяна.

Спроба забрати чоловіка з лікарні до ізолятора закінчилася скандалом. Просто в палаті сталася штовханина із представниками грузинської діаспори, до якої належить чоловік. Порядок у палаті наводили бійці "Корду" кийками. Зачепили й журналістів.

Зрештою чоловіка залишили в лікарні. Це було рішення лікарів. Вони заявили, що за станом здоров’я він має залишатися під медичним наглядом. Про підозру чоловіку так і не оголосили. Двоє інших підозрюваних перебувають у поліції. Вони також є членами грузинської діаспори. В одного з них нібито знайшли і пістолет, з якого стріляли в Олега Михайлика.

"Ми збираємо зараз докази про його непричетність до цього злочину. Він перебував у центрі міста, проїжджав зі своїми друзями автомобілем "Туарег" вулицею Успенською. Він не виходить на вулицю, його виносять і поміщають в автомобіль" – говорить адвокат підозрюваного.

Сьогодні ж у Донецькій та Дніпропетровській області затримали двох підозрюваних у нападі ще на одного одеського активіста Віталія Устименка. Зараз їх везуть до Одеси, де мають оголосити про підозру. А суд має обрати запобіжний захід.

Олена Черняєва

Повʼязані теми:

Наступна публікація