Правозахисники розповіли про нелюдські умови в сімферопольському СІЗО

Правозахисники розповіли про нелюдські умови в сімферопольському СІЗО

Фото: pixabay.com

У камерах нестерпно жарко і задушливо.

У камері СІЗО, в якій утримують громадянина України Володимира Балуха, разом з ним перебувають 20 осіб, але камера розрахована на 16 місць, і ліжок на всіх не вистачає.

Про це повідомляє "Кримська правозахисна група".

За інформацією родичів, ув'язненим доводиться спати по черзі. Розмір камери - 42 кв.метрів. Норма санітарної площі в камері на одну людину встановлена в розмірі 4 кв.м. Наразі на одного ув'язненого в камері припадає трохи більше 2 кв. метрів.

Зазначається, що людям не вистачає вільного і особистого простору. Всі особисті речі, включаючи продукти харчування, господарські засоби та засоби гігієни, стоять в камері і займають багато місця.

Також у камерах нестерпно жарко і задушливо, так як температура повітря в Сімферополі вдень піднімається до 40 градусів тепла. Білизну люди перуть і сушать прямо в камерах. Від цього повітря в тісних приміщеннях стає занадто вологим.

Окрім того, камери погано освітлені, в ув'язнених псується зір. У приміщеннях антисанітарія - таргани, мурашки та інші комахи. Ув'язнених кусають блохи і комарі. Туалет прямо в камері, він - один на всіх, в камерах стоїть специфічний запах. На прогулянку ув'язнених виводять в напіввідкрите приміщення, яке розміром менше, ніж сама камера.

Їжа, яку дають людям, практично неїстівна. В'язні можуть їсти тільки те, що передають близькі. Але продуктами доводиться ділитися з іншими ув'язненими. В результаті поганого харчування багато сильно втратили у вазі. Життя в таких жахливих умовах призводить до загострення хронічних хвороб в'язнів і появи нових.

Санкції проти Росії через анексію Криму подовжать

Санкції проти Росії через анексію Криму подовжать

Зокрема, родичі Володимира Балуха повідомили, що його мучать головні болі через загострення гаймориту. Також загострилися проблеми з серцем, у Балуха підвищений тиск.

Нагадаємо, Володимира Балуха звинувачують в образі співробітника поліції, росіянина Євгена Баранова. Історія почалася з того, що Балух встановив на даху свого будинку в селі Серебрянка Роздольненського району український прапор. У квітні 2015 року до нього в будинок вперше прийшли ФСБісти, Володимир був у цей час у друзів і вирішив сховатися, а за 11 днів повернувся додому. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація