Представник Порошенка зустрівся з Варфоломієм перед Синодом Вселенського патріархату

Представник Порошенка зустрівся з Варфоломієм перед Синодом Вселенського патріархату

Патріарх Варфоломій / Фото: Сайт президента України

Павленко обговорив з патріархом кроки до надання Томосу.

Представник президента України Ростислав Павленко, відправлений на Синод Вселенського патріархату в Стамбул, зустрівся з патріархом Варфоломієм.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Павленко напередодні Синоду 26 листопада обговорив з Вселенським патріархом остаточні кроки до надання Томосу Україні.

"Мали тривалу теплу розмову про події в Україні, і про остаточні кроки до надання Томосу про автокефалію (цілковиту і повну незалежність) Православній Церкві в Україні - відповідно до вже ухвалених рішень Синоду", - написав він та попросив всіх "набратися терпіння та чекати офіційних повідомлень".

Нагадаємо, що 19 листопада Вселенський патріархат підтвердив свої наміри надати Українській церкві Томос та офіційно анонсував проведення Об'єднавчого собору в грудні. 

Раніше, 11 жовтня Синод Константинопольського патріархату вирішив продовжити процедуру надання Томосу про автокефалію Українській православній церкві. Також було ухвалено рішення про визнання Константинополем узурпації влади над Київською митрополією Москвою незаконним актом. Також синод вирішив зняти всі заборонні санкції РПЦ стосовно предстоятеля УПЦ КП Філарета та предстоятеля УАПЦ Макарія. Разом із тим Патріархія наголосила на неприпустимості майнових конфліктів і насильства у процесі творення помісної церкви в Україні.

У відповідь на це, 15 жовтня Російська православна церква заявила про розірвання відносин з Константинопольським.

Об'єднавчий собор для створення УПЦ має відбутись у грудні

Об'єднавчий собор для створення УПЦ  має відбутись у грудні

Повʼязані теми:

Наступна публікація