Представники сепаратистів не приїхали до Мінська, бо "мають узгодити позиції з керівництвом"

Представники сепаратистів не приїхали до Мінська, бо "мають узгодити позиції з керівництвом"

Представники "ДНР" та "ЛНР" до Мінська не приїхали

Самопроголошені республіки наполягають на проведенні переговорів у п'ятницю, 12 грудня.

У білоруському Міністерстві закордонних справ повідомляють, що представники так званих ЛНР та ДНР не даний момент не прибули до Мінська на переговори, повідомляє ТСН.День.

Як заявляє речник білоруського МЗС, з їхнього боку було зроблено все, аби переговори у чотиристоронньому форматі відбулись саме сьогодні. Проте поки факти свідчать про те, що Україна, Росія, ОБСЄ та сепаратисти сьогодні за стіл переговорів не сядуть.

Напередодні представники самопроголошених республік заявляли, що "мають узгодити свої позиції з керівництвом", тож вимагають провести зустріч не раніше п'ятниці, 12 грудня.

Від Києва бойовики вимагають відновити "особливий статус" окупованих територій. Український уряд в свою чергу наполягає на виконання попередніх домовленостей – передусім, припинення вогню та відведення важкої зброї за 15-кілометрову буферну зону.

Нагадаємо, напередодні ТСН стало відомо, що бойовики вимагатимуть від українського уряду повернення соціальних виплат громадянам, що мешкають на окупованих територіях.

Кореспондент ТСН Григорій Жигалов

Мінські переговори по Україні можуть перенести

Мінські переговори по Україні можуть перенести

Повʼязані теми:

Наступна публікація