Прем'єр назвав "найкращий варіант" ковід-паспорта, який не можна буде підробити

Прем'єр назвав "найкращий варіант" ковід-паспорта, який не можна буде підробити

Фото: Associated Press

Остаточного варіанту, який матиме вигляд ковід-паспорт, поки немає. 

Найкращим підтвердженням вакцинації від коронавірусу, на думку прем'єра Дениса Шмигаля, є електронна верифікація особи. Утім, кінцевого варіанту, яким має бути паспорт вакцинованої особи ще немає, адже тривають дискусії.

Про це розповів Денис Шмигаль на брифінгу 4 березня.

Шмигаль пояснив, що паперові документи можна підробити, що неможливо організувати, коли є QR-код на ґаджеті. Це, зі слів очільника уряду, більш надійний спосіб перевірки, чи вакцинована людина від коронавірусу.

"Найкращий варіант - електронна верифікація вакцинованої особи. Можна її називати паспорт вакцинації, як завгодно...  Тривають дискусії як правильно це ідентифіковувати в Європі, у світі. Звичайно, будь-який папір можна підробляти, коли є QR-код, коли є верифікований державний реєстр, за який несе відповідальність держава. І ви відкриєте в телефоні QR-код, за допомогою якого можна перевірити, чи ви вакциновані, чи ні, це, напевно, найбільш простий і найбільш надійний спосіб верифікації вакцинованих осіб", - заявив Шмигаль.

Прем'єр уточнив, що Європа вже розпочала дискусію щодо ковід-паспорта і остаточного варіанту, який матиме вигляд такий документ поки немає. 

"Кінцевого варіанту, яким має бути паспорт вакцинованої особи ще немає. Ми до цієї дискусії будемо долучатися і будемо пропонувати наш досвід", - сказав він.

Нагадаємо, деякі країни ЄС уже домовляються про пільги для вакцинованих осіб. Так, Греція та Кіпр погодили вільний в’їзд для вакцинованих громадян Ізраїлю. Тож паспорт вакцинації буде, однак які права повернуться до людей із таким паспортом і чи важливо буде, якою вакциною робили щеплення, це Євросоюз ще вирішуватиме.

Однак вірогідно, що чимало країн ЄС таки відкриються для вакцинованих громадян країн поза Євросоюзом.

Як повідомлялося, президент Швейцарської Конфедерації Гі Пармелін переконаний у тому, що так звані "паспорти" про вакцинацію від COVID-19 стануть обов'язковими для міжнародних подорожей. 

Крім того, Ізраїль суттєво пом'якшив карантинні обмеження для вакцинованих від COVID-19 громадян. Так, власники "паспортів" про щеплення можуть літати за кордон, відвідувати ресторани та спортивні заходи.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Новини світу: що варто знати про коронавірусні паспорти, які офіційно затвердили в ЄС

Новини світу: що варто знати про коронавірусні паспорти, які офіційно затвердили в ЄС

Повʼязані теми:

Наступна публікація