Прем’єри вистав та новинки українського кіноринку. На що варто сходити у вересні

Прем’єри вистав та новинки українського кіноринку. На що варто сходити у вересні

Прем’єри вистав та новинки українського кіноринку. На що варто сходити у вересні

Осінь стартує з чималої кількості новинок.

Традиційно з осені театри відкривають сезон новими виставами, а також активізовується кіноринок з кількома прем’єрами. ТСН.ua публікує добірку новинок, на які слід сходити, повернувшись із відпусток.

Театри

Один із найголовніших драмтеатрів країни - столичний імені Франка - відкриває сезон виставою “Перехресні стежки” за мотивами повісті письменника, чиє ім’я і носисть.

“Для автора і постановника сценічної версії повісті Дмитра Чирипюка домінуючими стали слова самого І. Франка: "значний вплив на моє життя, а значить, на мою літературу мали зносини мої з жіноцтвом…" Отже, створюючи свій варіант сценічного втілення повісті Дмитро Чирипюк зосередив свою увагу в першу чергу на висвітленні і проникненні у найпотаємніші нетри людської душі чотирьох персонажів”, - йдеться в анотації до вистави.

http://ft.org.ua

Згідно з нею, фабула віддзеркалює й інші твори Франка - поетичну збірку "Зів’яле листя" та п’єсу "Украдене щастя".

Відкриття сезону - 28 серпня

У “Молодому театрі” осінь розпочинають виставою-концертом, в якій братиме участь вся трупа. Вона присвячена сторіччю Молодого театру Леся Курбаса та в ігровій формі розповідає цікаві сторінки історії його заснування.

“Ми розповімо вам про вплив Молодого театру Курбаса сторічної давнини на розвиток національного українського театру та його зв’язок із сучасним Молодим театром”, - йдеться в анотації.

Відкриття сезону - 5 вересня

Театр російської драми імені Лесі Українки відкриває сезон виставою “У полоні пристрастей” за драматичною поемою цієї письменниці, яка обігрує традиційний для світової літератури образ  Дон Жуана.

Відкриття сезону - 21 вересня

Театр драми і комедії на Лівому березі Дніпра запрошує у вересні на “пікантну комедію” під назвою “Ідеальна пара” за п’єсою Марка Камолетті. Згідно з анотацією, це “класична комедія положень з істинно французьким шармом і віртуозно закрученим сюжетом де, на перший погляд, незграбна і дурнувата служниця Анна випадково опиняється в центрі амурних пригод своїх господарів. Виявляючи дива винахідливості, їй вдається найкраще дозволити пікантну ситуацію і запобігти сімейній катастрофі”.

Відкриття сезону - 12 вересня

Столична національна опера імені Шевченка розпочне осінь виставою “Запорожець за Дунаєм” за лібрето Семена Гулака-Артемовського, музичною редакцією та оркеструванням Мирослава Скорика  й сценічною редакцією Анатолія Солов’яненка.

Відкриття сезону - 2 вересня

Театр на Подолі: Тут стартуватимуть із прем’єри “Вільні стосунки” за п’єсою італійського драматурга Даріо Фо.

Відкриття сезону - 7 вересня

Львівська опера представляє прем’єру опери “Дон Жуан” Моцарта

“Його Дон Жуан – це втілення безрозсудної відваги, кипучої енергії, незнищенного оптимізму і любові до життя. Саме в життєлюбності закладено головний секрет чарівності цього героя. Однак його егоїзм, зневага до законів честі і моралі стають джерелом нещастя для всіх, кого зустрічає Дон Жуан на своєму шляху. Композитор підкреслив подвійність, суперечливість Дон Жуана. Це не просто "покараний розпусник", як в більшості присвячених йому творів, а сильна особистість, яка живе за своїми власними законами”, - йдеться в анотації вистави.

Відкриття сезону - 31 серпня

Національний академічний український драматичний театр ім. М. Заньковецької розпочне сезон із вистави за твором Івана Рябокляча про видатну актрису, чиє ім’я носить цей заклад. Вона “стала своєрідною творчою візитівкою заньківчан на багато років”.

Старт сезону - 6 вересня

Наприкінці серпня в Одеській опері розпочнеться фестиваль “Оксамитовий сезон”. Два дні - 29 і 30 серпня - в ньому показуватимуть фольк-оперу-балет Євгена Станковича "Коли цвіте папороть" за участю солістів опери, хору, балету і оркестру Львівського національного академічного театру опери та балету ім. С. Крушельницької.

31 серпня відбудеться концерт Odessa Ballet Gala Classic & Modern (open-air) за участю солістів балету Одеського національного академічного театру опери і балету.

1 вересня Одеська опера представляє прем'єру 208-го театрального сезону - оперу К. В. Глюка "Орфей і Еврідіка" за участю соліста Королівського театру Мадрида, Гамбурзької камерної опери Костянтина Деррі.

Старт сезону - 1 вересня

Фільми

Від 6 вересня в кінотеатрах почнуть демонструвати стрічку Олеся Янчука “Таємний щоденник Симона Петлюри” про одного із лідерів УНР.  У ній зіграли Сергій Фролов, Ірма Вітовська, Богдан Бенюк, Євген Нищук та інші актори.

Фільм “Коли падають дерева" Марисі Нікітюк— драматична стрічка спільного виробництва України, Польщі та Македонії 2018 року - в український кінопрокат вийде 13 вересня 2018. Цьогоріч її було відібрано до конкурсної програми Panorama Berlinale 68-го Берлінського міжнародного кінофестивалю. Події фільму відбуваються в українській провінції.

30 серпня на широкі екрани виходить сімейний пригодницький фільм "Бобот та Енергія Всесвіту". Ця фантастична стрічка знята Максимом Ксьондою. Вона розповідає про 12-річного мрійника, який опиняється в центрі протистояння двох позаземних сил.

Повʼязані теми:

Наступна публікація