Президента "Мотор Січі", 83-річного В'ячеслава Богуслаєва, взяли під варту в залі суду

Президента "Мотор Січі", 83-річного В'ячеслава Богуслаєва, взяли під варту в залі суду

Фото: СБУ

Упродовж наступних 60 днів заарештований за рішенням суду Богуслаєв перебуватиме у слідчому ізоляторі.

У понеділок, 24 жовтня, за клопотанням Служби безпеки України та Офісу генерального прокурора Шевченківський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід для президента АТ "Мотор Січ" у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

“Протягом наступних 60 днів, поки слідчі СБУ здійснюватимуть досудове розслідування, він не зможе вийти з ізолятора”, - сказано в повідомленні.

Таким чином свій 84-й день народження, який припадає на 28 жовтня, В’ячеслав Богуслаєв зустріне в ув’язненні.

"Досудове розслідування триває. СБУ проводить комплексні заходи для встановлення інших учасників протиправної діяльності та притягнення винних до відповідальності", - йдеться в опублікованому повідомленні.

Крім президента “Мотор Січі”, аналогічний запобіжний захід обрано для керівника Департаменту зовнішньо-економічної діяльності цього підприємства, якого також затримала СБУ.  Обом фігурантам повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 111-1 (колабораційна діяльність), ст. 111-2 (пособництво державі-агресору).

За інформацією СБУ, Богуслаєв навіть після повномасштабного вторгнення Росії продовжував постачати двигуни та інші запчастини до російських ударних вертольотів.

Нагадаємо, Служба безпеки України 22 жовтня затримала його та начальника Департаменту зовнішньо-економічної діяльності "Мотор Січі".

24 жовтня СБУ опублікувала аудіозаписи телефонних розмов В'ячеслава Богуслаєва, що підтверджують його співпрацю з РФ.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація