Прибічники Порошенка увірвались до ДБР – Труба відреагував на "захоплення"

Він назвав це "політичним тиском".

15 липня прихильники "Європейської солідарності" влаштували акцію біля Державного бюро розслідувань, головною вимогою якої було негайне припинення політично мотивованих переслідувань волонтерів та добровольців, які від 2014 року чинять опір російській агресії.

Своєю чергою керівник ДБР Роман Труба повідомив про "захоплення" приміщення бюро і назвав це спробою "вплинути на досудове розслідування у кримінальних провадженнях, де фігурує експрезидент України".

За його словами, учасники акції увірвалися до приміщення правоохоронного органу, "прикриваючись депутатським мандатом", заблокували в’їзд та виїзд транспорту з ДБР; зірвали проведення зустрічі з європейськими міжнародними партнерами стосовно розвитку та посилення ДБР; вимагали від директора правоохоронного органу "термінових результатів розслідування" або взагалі його скасування.

Труба додав, що серед учасників були люди в балаклавах, які принесли у приміщення ДБР вогнегасники. Події він назвав "політичним тиском" та "втручанням в діяльність правоохоронного органу".

Нагадаємо, прізвище експрезидента Петра Порошенка фігурує в восьми кримінальних провадженнях, які веде Державне бюро розслідувань. Про це повідомив очільники цієї структури Роман Труба. Він не каже, про які справи йдеться, але журналісти припускають, що справи можуть стосуватися схеми "Роттердам+", корупції в енергетиці, обставин змін власників суднобудівного заводу "Кузня на Рибальському", телеканалу "Прямий" тощо. Сам політик вважає появу таких проваджень передвиборчою кампанією до Верховної Ради.

17 липня ДБР чекає Порошенка на допит. Справа стосується заводу "Кузня на Рибальському", а саме можливого ухилення від сплати податків чи відмивання доходів під час купівлі-продажу. 

Петра Порошенка викликають на допит до Державного бюро розслідувань

Петра Порошенка викликають на допит до Державного бюро розслідувань

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Перезавантаження ДБР
Наступна публікація