Прикордонникам наказали готуватися до відновлення контролю над ОРДЛО

Прикордонникам наказали готуватися до відновлення контролю над ОРДЛО

Фото: twitter/Петро Порошенко

Завдання першого півріччя 2018 прикордонники виконали.

Ключовим завданням Держприкордонслужби наразі є підготовка до відновлення суверенітету та територіальної цілісності України на території ОРДЛО.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян.

"Нещодавно міністр внутрішніх справ Арсен Аваков презентував Стратегію відновлення цілісності України та деокупації Донбасу "Механізм малих кроків". Ми пропонуємо повну реінтеграцію Донбасу в економічний, правовий і гуманітарний простір України. На Держприкордонслужбу покладається значна кількість роботи і відповідальність за відновлення держкордону", - сказав він.

ДПСУ повинна бути готовою до взяття під свій контроль державного кордону після початку деокупації Донбасу. 

Троян зазначив, що вагому роль відіграє авіаційна безпека держкордону. Саме для цього Україна домовилася про закупівлю нових гелікоптерів для МВС.

"Як ви знаєте, до кінця цього року ми вже отримаємо перші чотири вертольоти. Держприкордонслужба повинна активно готуватися до отримання машин. Основними завданнями авіаційного прикордонного підрозділу стануть: цілодобовий повітряний моніторинг держкордону та оперативне реагування на його порушення; дистанційний контроль за локальними ділянками кордону в режимі реального часу; ведення десантно-штурмових дій для боротьби з протиправною діяльністю на кордоні", - розповів заступник голови МВС.

Голова ДПСУ Петро Цигикал, своєю чергою, заявив, що із завданнями, покладеними на службу у першому півріччі, прикордонники впоралися. Це стосується і спільного контролю та патрулювання кордону з Польщею та Молдовою, запровадження безвізу, введення біометричного контролю для громадян із країн ризику. 

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пропонує впровадити план деокупації Донбасу за принципом поступового повернення під контроль України частин ОРДЛО. Це відбуватиметься із залученням миротворців.  

Повʼязані теми:

Наступна публікація