Прикордонники перехопили мотодельтаплан, яким українці збиралися переправляти контрабанду

Ним збиралися переправити шість ящиків сигарет.

У ніч проти 11 вересня в Новоселицькому районі Буковини прикордонники затримали чотирьох українців, які намагалися переправити до сусідньої країни контрабанду. Вони обладнали мотодельтаплан сигаретами і готували його до злету.

Про це розповіли у пресслужбі ДПСУ.

Як заначається, винахідливих громадян затримали за 30 км від румунського кордону. Поряд було виявлено автомобіль ВАЗ, каністри з пальним та GPS-навігатор із заданим маршрутом польоту, а також – шість ящиків із тютюновими виробами. Контрабандисти планували доправити їх до Румунії за допомогою літального апарату.

При цьому, у Держприкордонслужбі кажуть, що румунський кордон є найактивнішою ділянкою щодо спроб контрабандистів перемістити тютюнові вироби по той бік держрубежу. Порушники неодноразово намагаються переправляти куриво за допомогою малих літальних апаратів. Наразі триває з’ясування усіх обставин цього правопорушення.

Нагадаємо, раніше у Словаччині прикордонники затримали українця, який перетнув кордон на мотопаратрайку. Прикордонники України під час патрулювання почули шум двигуна, а їхні тепловізори зафіксували політ невідомого пристрою. Правоохоронці повідомили про виявлений апарат сусіднім підрозділам та словацьким колегам. 

Прикордонники на Буковині затримали чоловіків, які будували трубопровід для контрабанди

Прикордонники на Буковині затримали чоловіків, які будували трубопровід для контрабанди

Повʼязані теми:

Наступна публікація