Прикордонники розповіли, як працюватимуть КПП на лінії розмежування

Прикордонники розповіли, як працюватимуть КПП на лінії розмежування

Фото: УНІАН

Зазначається, що там зберігаються певні карантинні обмеження.

Контрольно-пропускні пункти в'їзду та виїзду на лінії розмежування переходять на літній режим роботи. Проте карантинні обмеження на них зберігаються.

Про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби України.

"Відповідно до розпорядження командувача операції Об’єднаних сил з 1 червня всі контрольні пункти в’їзду-виїзду на лінії розмежування переходять на літній графік роботи - з 6:00 до 20:00", - йдеться у повідомленні.

Проте через рішення Кабміну про продовження загальнодержавного карантину до 22 червня, обмеження руху там зберігаються. Згідно з правилами, перетнути лінію розмежування можна лише за окремим рішенням командувача Об’єднаних сил при надзвичайних обставинах гуманітарного характеру.

При цьому, наявність важливих життєвих обставин і позитивного рішення командувача Об’єднаних сил на пропуск, не гарантує успішного перетину лінії розмежування, оскільки російські найманці блокують такі спроби та розвертають громадян у так звану "сіру зону".

"Останній такий випадок мав місце сьогодні, 25 травня. Через КПВВ "Станиця Луганська", за окремим рішенням командувача Об’єднаних сил, на вихід до тимчасово окупованих територій України прикордонники оформили громадянку України. Через деякий час військовослужбовці Луганського прикордонного загону вже забезпечували повернення жінки на контрольовану територію. Під час спроби перетину лінії розмежування в бік ТОТ України нашу співвітчизницю зупинили проросійські бойовики та змусили йти геть без пояснення причин", - заявили прикордонники.

В ДПСУ розповіли про порушника самоізоляції, якого вчора виявили на КПВВ "Новотроїцьке".

"Прикордонники під час бесіди з особою, що мала намір слідувати на тимчасово окуповану територію України, встановили, що чоловік днями приїхав з Польщі. Із прибуттям на Батьківщину українець встановив мобільний додаток «Дій вдома» та зобов’язався перебувати на самоізоляції. Порушника передано представникам Нацполіції для складання справи про адміністративне правопорушення", - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що росіяни планували влаштувати провокацію з розстрілом цивільних на українських контрольно-пропускних пунктах на Сході України. Провокатори й агенти через соцмережі скликали обдурених людей на мітинг до КПВВ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація