"Прикро, що така реакція" – Степанов про відмову "червоних" регіонів посилювати карантин

"Прикро, що така реакція" – Степанов про відмову "червоних" регіонів посилювати карантин

Фото: УНІАН

Степанов закликає місцеву владу думати про здоров’я своїх громадян.

Критерії під час поділу країни на карантинні зони були давно відомі й однакові для всіх регіонів. А тому міністру охорони здоров'я України Максиму Степанову прикро через те, що деякі області відмовилися посилювати обмеження. За відповідні дії передбачена відповідальність. 

Про це сказав очільник МОЗ Максим Степанов на брифінгу у Львові 6 серня.

"Не важливо, яка назва міста або назва державної посади -... за це є відповідальність. Коли говорять, що "я не буду виконувати", то за це є відповідальність… Це ж не просто чиєсь бажання когось перевести в ту чи іншу зону. Це чітко визначено порядком, усіма протоколами, в який спосіб та яким чином переводиться в той чи інший рівень (епідемічної – ред.) небезпеки, тому прикро, звичайно, що така реакція, що вони замість того, щоб подумати про здоров’я своїх громадян, починають переходити в іншу площину", - заявив він.

Крім того, Степанов пригрозив місцевій владі за відмову посилювати карантин, заявивши, що рішення уряду "буде виконуватись будь-яким мером міста чи будь-яким головою району". Він уточнив, що визначені критерії, на основі яких МОЗ визначає зону, є у відкритому доступі, тому кожен може перевірити ухвалене рішення. 

"Я маю надію, що ми живемо в правовій державі та відповідно це буде контролюватися і це буде виконуватись нарешті будь-яким мером міста чи будь-яким головою району. Тут немає жодної політики, бо мова йде про здоров’я та про життя... Про це говорять цифри, на основі яких це все визначається", - додав міністр.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров'я поділило країну на карантинні зони – "зелену", "жовту", "помаранчеву" та "червону". І в останній - опинилися Луцьк, Тернопіль та Кіцманський район Буковини, але влада перших двох міст висловила рішучий протест проти обмежень і відмовилася їх запроваджувати.

Тернопіль ніхто не змусить жити в жодній зоні: Сергій Надал про карантинні обмеження в місті

Тернопіль ніхто не змусить жити в жодній зоні: Сергій Надал про карантинні обмеження в місті

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація