Припиняється робота метро і скасовується сполучення між областями: в Україні через COVID-19 офіційно посилено карантинні заходи

Припиняється робота метро і скасовується сполучення між областями: в Україні через COVID-19 офіційно посилено карантинні заходи

Фото: УНІАН

Особистим автомобілем можна їздити без обмежень.

Роботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями задля протидії новій коронавірусній інфекції COVID-19 від 18 березня в Україні буде тимчасово обмежено.

Таке рішення ухвалив Кабмін на засіданні 16 березня, про це повідомив у Телеграм-каналі міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Зокрема, йдеться про наступні обмеження:

  • зупиняється робота метро у містах.
  • припиняється міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне та авіасполучення.
  • міські перевезення можуть здійснюватися у режимі: до 10 осіб у маршрутках, тролейбусах, автобусах, трамваях.

Разом з тим, особистий автомобільний транспорт громадян може здійснювати рух без обмежень. Посилення карантинних заходів починає діяти від 12.00 18 березня 2020 року.

"Закликаю всіх дотримуватись цих норм, ми робимо це для вашого захисту. Залишайтесь вдома, будьте здорові", - написав Криклій.

Фото: facebook/Владислав Криклій

Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю.  Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також Україна закриває кордони.

Низка регіонів зачинила навчальні заклади та ввела низку жорстких обмежень - від закриття закладів громадського харчування до заборони виїзду та в'їзду до міста

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Зараз чоловік перебуває у лікарні. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. У Чернівецькій області 16 березня лабораторно підтвердилися ще два випадки зараження новим коронавірусом.

Коронавірус в Україні

Коронавірус в Україні

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація