"Прискорить отримання Томосу". Порошенко прокоментував передавання Андріївської церкви Константинополю

"Прискорить отримання Томосу". Порошенко прокоментував передавання Андріївської церкви Константинополю

Фото: Сайт президента України

Порошенко стверджує, що рішення погоджено з церковними ієрархами.

Президент України Петро Порошенко заявив, що рішення про передачу Андріївської церкви Вселенському патріарху погоджено з церковними ієрархами та сприятиме прискоренню отримання Томосу про автокефалію УПЦ.

Про це він заявив під час робочої поїздки на Львівщину, пише у вівторок, 16 жовтня, Укрінформ.

“Для того, щоб у Церкви-Матері, Вселенського патріарха була церква, де він зможе молитися, де будуть проходити служби Божі Вселенського патріархату, за погодженням з церковними ієрархами було ухвалено це рішення, і я збираюся ініціювати це питання в парламенті”, - прокоментував глава держави інформацію про передавання Вселенському патріарху Андріївської церкви в Києві.

За його словами, це рішення сприятиме прискоренню отримання Томоса.

Водночас Порошенко запевнив, що наразі держава та він як Президент вже зробили майже все можливе для отримання автокефалії. Президент підкреслив, що тепер настав час для “відповідних і відповідальних кроків” з боку церковних ієрархів.

При цьому Президент додав, що атмосфера, яка панує нині в Україні, дає йому підстави для “твердого оптимізму”.

11 жовтня Синод Константинопольського патріархату вирішив продовжити процедуру надання Томосу про автокефалію Українській православній церкві. Також було ухвалено рішення про визнання Константинополем узурпації влади над Київською митрополією Москвою незаконним актом. Також синод вирішив зняти всі заборонні санкції РПЦ стосовно предстоятеля УПЦ КП Філарета та предстоятеля УАПЦ Макарія. Разом із тим Патріархія наголосила на неприпустимості майнових конфліктів і насильства у процесі творення помісної церкви в Україні.

Порошенко запропонував передати Андріївську церкву Вселенському патріархату

Порошенко запропонував передати Андріївську церкву Вселенському патріархату

Повʼязані теми:

Наступна публікація