Пристрасті за наметом: на центральній площі Харкова волонтери захищаються від комунальників

Пристрасті за наметом: на центральній площі Харкова волонтери захищаються від комунальників

Фото: Facebook/Leonid Logvynenko

Намет, у якому збирають допомогу воїнам ООС, не догодив меру Геннадію Кернесу.

У Харкові триває протистояння навколо намету, в якому активісти вже п'ятий рік збирають допомогу для українських бійців на центральній площі міста. Волонтери намагаються захистити це місце від зазіхань комунальників, які мають наказ від мерії демонтувати конструкцію, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Активісти і комунальники сваряться біля волонтерського намету: за три дні це вже другий десант від міської влади. У суботу мерія розпорядилася прибрати намет. "Зараз приїхали комунальники, перед цим – паркувальники. Потім знайдеться ще одна причина. Робиться все, щоб дестабілізувати ситуацію в Харкові", - вважає координатор Євромайдану в Харкові Володимир Чистилін.

Харківська влада хоче знести намет, де збирають допомогу українським захисникам

Харківська влада хоче знести намет, де збирають допомогу українським захисникам

Цей намет облаштували з початком війни на Донбасі. У ньому збирають допомогу українським бійцям на передовій – від одягу та маскувальних сіток до продуктів. "До 31 грудня 2019 року він тут заявлений, як пікет", - каже один із засновників намету Борис Редин. П’ять років намет нікому не заважав, але минулого тижня міськрада вирішила, що волонтерське шатро ускладнює дорожній рух. У неділю обурені цим харків’яни вийшли на протест. А вже в понеділок неподалік намету нібито прорвало трубу з водою, активісти звинуватили комунальників у провокації.

Кернес робить харків'ян заручниками власних божевільних амбіцій. Зараз він свідомо зробив заручниками мешканців Харкова...

Опубліковано Чистиліном Володимиром Понеділок, 13 травня 2019 р.

У терміновий ремонт мережі люди не повірили і знесли огорожу тепловиків. На місце приїхала поліція – конфлікт, що ледь не переріс у сутичку, вщух. По обіді комунальники таки стають до роботи, активісти ж починають зводити імпровізоване укріплення з будівельних блоків. Вони кажуть, що це не баррикада – просто прикрашають територію навколо, адже ще однією з претензій міської ради було те, що намет має неохайний вигляд. "У нас у країні йде війна, і якщо наша "ватна" міськрада не хоче, щоби люди про це пам’ятали, хай вирішують, що завгодно, але цей намет тут стоятиме", - каже активіст Володимир Голубничий.

Активісти розпочинають збір підписів на адресу мера, щоби волонтерський намет не чіпали. Люди переконані, що зносити його ніхто не має права, бо є всі дозвільні документи, а прокуратура готова оскаржувати в суді рішення міськради. Тим часом поліція взяла під цілодобову охорону територію, де встановлене шатро.

Кореспондент ТСН Юлія Семененко

Повʼязані теми:

Наступна публікація