Приймальню мера Львова заблокували десятки людей та вимагали його відставки

Приймальню мера Львова заблокували десятки людей та вимагали його відставки

Фото: УНІАН

На Андрія Садового тиснуть через інцидент з картою Донбасу.

Сьогодні, 4 грудня, до приймальні міського голови Львова Андрія Садового прийшли обурені чоловіки, які вимагали пояснень з приводу інциденту, що стався під час Львівського безпекового форуму, пише Zaxid.net

Зазначається, що до приймальні Садового прийшло близько 30 обурених активістів, які вимагали відставки мера та його пояснень щодо територій так званих "ЛНР" і "ДНР", які були зображені окремо від України.

За словами прес-служби мерії, Андрій Садовий погодився зустрітися з активістами у малій сесійній залі та вислухати їхні претензії за умови, що ті поводитимуться спокійно. Він пояснив протестувальникам, що ця карта була ілюстративним матеріалом до дискусії, що відбувалась у рамках форуму. Почувши позицію міського голови до війни на Сході Україні активісти покинули приміщення мерії.

Нагадаємо, 30 листопада на Львівському безпековому форумі виник скандал через карту із зображенням окупованого Донбасу, де Донецька та Луганська області були позначені, як "ДНР" і "ЛНР". Голова Львівської ОДА Олег Синютка обурився написом і звернувся до СБУ. Натомість спікер форуму, нардеп Оксана Сироїд пояснила, що мапу підготував член Європарламенту Саріуш-Вольський, щоби продемонструвати присутність російських військ.

Такі пояснення не задовільнили учасників АТО, які зачитали і передали міському голові звернення, у якому вимагають покарати тих, хто роздмухує сепаратизм у Львові

На Львівському безпековому форумі демонстрували карту з позначеними "ДНР" і "ЛНР"

На Львівському безпековому форумі демонстрували карту з позначеними "ДНР" і "ЛНР"

Повʼязані теми:

Наступна публікація