Призначив неправильне лікування і не зробив УЗД: лікаря звинуватили у смерті ненародженої дитини під Харковом

Призначив неправильне лікування і не зробив УЗД: лікаря звинуватили у смерті ненародженої дитини під Харковом

Фото: unsplash.com

Лікар халатно поставився до своїх обов'язків.

У Харкові у вагітної жінки внутрішньоутробно померла дитина. Постраждала звинувачує лікарів.

Підозру повідомили завідувачу пологово-гінекологічного відділення про підозру у неналежному виконанні професійних обов’язків, повідомляє пресслужба Нацполіції Харківської області.

Подія сталася у 2018 році. У мешканки Дергачівського району сталася внутрішньоутробна загибель плода. Прокуратура повідомила про підозру завідувачу пологово-гінекологічного відділення районної лікарні. Його звинувачують у неналежному виконанні професійних обов'язків.

Розслідуванням встановлено, що до медзакладу потрапила вагітна жінка. Лікар провів неякісне обстеження стану пацієнтки та її плоду. Він призначив жінці медичні засоби в необґрунтованих дозах, не провів УЗД, а також несвоєчасно провів індукцію пологової діяльності. Ці дії призвели до внутрішньоутробної загибелі плода.

"Встановлено, що при належному спостереженні за вагітною та її плодом, а також необхідному наданні медичної допомоги було б можливо вчасно діагностувати патологічні зміни, обрати іншу тактику ведення пологів, і вагітність могла б закінчитися народженням живої дитини", - зазначили у прокуратурі.

За скоєння злочину чоловіку загрожує покарання у вигляді ув’язнення  на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, що у Чернівцях в лікарні помер 9-річний хлопчик. Батько дитини звинувачує медиків у неправильному діагностуванні хвороби та неналежному виконанні професійних обов’язків, що призвело до смерті його сина.

Новини України: у Маріуполі від COVID-19 померло 2-місячне немовля

Новини України: у Маріуполі від COVID-19 померло 2-місячне немовля

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація