Призовників з окупованого Криму будуть відправляти на службу в армію РФ за межі півострова

Призовників з окупованого Криму будуть відправляти на службу в армію РФ за межі півострова

Фото: Reuters

На території анексованого Криму в весняну кампанію військові комісаріати мають призвати 2,4 тисячі осіб.

Призовників із анексованого Криму тепер відправлятимуть на службу в російську армію за межі півострова.

Про це повідомив міністр оборони РФ Сергій Шойгу, пишуть "РИА Новости".

Згідно з указом президента Росії Володимира Путіна, у весняний призов, який проходитиме від 1 квітня по 15 липня, у Збройні сили РФ та інші силові структури спрямують 142 тисячі росіян від 18 років до 27 років.

Своєю чергою, як заявив Шойгу, уже цієї весни юнаки, які призиваються з окупованого Криму, будуть служити "в усіх куточках країни". Раніше вони направлялися тільки в з'єднання та військові частини в межах анексованого півострова.

"В основному призовники Криму будуть служити в Краснодарському краї, Московській області, Іванівській області. Проходити військову службу в інших регіонах поки буде невелика частка призовників", - пояснив начальник організаційно-мобілізаційного управління штабу Південного військового округу генерал-майор Андрій Колесов.

За його словами, на території анексованого Криму в весняну кампанію військові комісаріати мають призвати 2,4 тисячі осіб, тоді як за весь 2016 рік на військову службу в дислоковані на півострові частини були спрямовані 3680 кримчан.

Раніше повідомлялося, що військова частина 6922, яка розміщена у Сімферополі і входить до розвідувального загону "РУСЬ" Федеральної служби військ національної гвардії Росії, активно розміщує оголошення із пропозиціями працевлаштування на різних сайтах. Для працевлаштування та оформлення пропонують навідатися до військової частини у Сімферополі. Кандидатам обіцяють стабільну зарплату та гарантують пільги і соцгарантії. 

Кримські татари подали позов проти Росії до Європейського суду з прав людини

Кримські татари подали позов проти Росії до Європейського суду з прав людини

Повʼязані теми:

Наступна публікація