Про Росію, МВФ та вплив на Зеленського. Головне з інтерв’ю Коломойського New York Times

Про Росію, МВФ та вплив на Зеленського. Головне з інтерв’ю Коломойського New York Times

Фото: УНІАН

Коломойський заявив, що замінити кредит МВФ може фінансування з Росії.

Бізнесмен Ігор Коломойський дав інтерв’ю New York Times, де розповів про своє бачення переорієнтування України на Росію, стосунки з ЄС та США, наміри щодо "Приватбанку" та вигаданий людьми образ "ляльковода", в який він починає вірити.

Видання зазначає, які б не були мотиви олігарха, його погляди мають значення, адже аналітики та західні дипломати вважають, що він має вплив в адміністрації Зеленського.

ТСН.ua зібрав головне з розмови New York Times та Ігоря Коломойського.

Про стосунки з Росією

Коломойський в інтерв’ю заявив, що не має особливої любові до Росії, але з нею необхідно відновлювати відносини.

"Вони сильніше в будь-якому випадку. Ми повинні поліпшити наші відносини", - сказав Коломойський про стосунки Росії та України. "Люди хочуть миру, хорошого життя, вони не хочуть воювати. А ви, - Америка, - змушуєте нас воювати і навіть не даєте нам грошей на це", - заявив бізнесмен виданню.

Він зазначив, що не особливо прихильний до Росії та згадав Голодомор 1930-х років як одну з трагедій, що спіткали Україну через її зв'язки з Москвою.

Також Коломойський заявив, що відновлення зв'язків з Росією є необхідними для економічного виживання України, а війна згодом забудеться. "Дайте їй п'ять, 10 років, і кров буде забута", - сказав Коломойський.

Про НАТО, ЄС та США

Олігарх вважає, що ЄС та НАТО не приймуть Україну, тож треба дивитися на речі реалістично. "Не має сенсу витрачати час на порожні балачки, у той час як Росія хотіла б привести нас у новий Варшавський договір", - сказав він.

Сполучені Штати на думку Коломойського, просто використовують Україну, аби послабити свого геополітичного конкурента. "Війна проти Росії – до останнього українця", - сказав він.

Під час інтерв’ю Коломойський заявив, що на місці президента розпочав би розслідування, якого домагався президент США Дональд Трамп.

Він не вважає, що це поставить Україну під удар, якщо на президентських виборах в США переможе демократ. "Якщо вони будуть мудрувати з нами, ми підемо до Росії".

"Російські танки будуть розміщені біля Кракова і Варшави", - сказав він. "Ваше НАТО буде мочити свої штани і купувати памперси".

Про МВФ та Приватбанк

Автор статті, Антон Трояновскі, припускає, що частково заяви Коломойського можна пояснити його особистими інтересами. Зокрема, невдоволенням вимогами Міжнародного валютного фонду та Заходу, які застерігають президента Зеленського від кроків на користь олігарха.

В інтерв’ю Коломойський заявив, що замінити кредит МВФ, який вимагає реформ і боротьби з корупцією, може фінансування з Росії.

"Ми візьмемо 100 мільярдів доларів у росіян. Я думаю, що вони із задоволенням дали б їх нам сьогодні", - сказав Коломойський. "Який найшвидший спосіб вирішити проблеми і відновити стосунки? Тільки гроші ", - пояснив він.

Коломойський заявив, що не відмовився від наміру повернути собі право власності на ПриватБанк або отримати компенсацію. Він звинувачує у націоналізації банку таких людей, як Петро Порошенко, і вважає, що "для них має бути повернута смертна кара".

Як зазначається, Зеленський публічно наполягає на тому, що він не поверне банк його колишнім власникам. Коломойський каже, що президент бреше.

"Він знає, що їх не вкрали", - стверджує Коломойський, говорячи про гроші, які вивели з банку. "Він говорить те, що ви всі хочете почути", - додав він.

Про вплив на Зеленського

В інтерв’ю Коломойський заперечує, що має прихований вплив на уряд Зеленського. Разом з цим він каже, що вже сам починає вірити в такий образ і може втілити його в життя.

"Якщо я надягаю окуляри і дивлюся на себе, як увесь інший світ, я бачу себе чудовиськом, ляльководом, господарем Зеленського, людиною, що будує апокаліптичні плани", - сказав Коломойський. "Я можу почати робити це по-справжньому", - заявив він.

Коломойський повернувся до України після двох років відсутності

Коломойський повернувся до України після двох років відсутності

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація