Прогноз погоди на 16 жовтня: до України прийшло похолодання та дощі

Прогноз погоди на 16 жовтня: до України прийшло похолодання та дощі

Фото: pixabay.com

Синоптики обіцяють хмарність з проясненнями

У п'ятницю, 16 жовтня, до України прийде похолодання, а також дощі.

Про це йдеться в прогнозі Українського гідрометцентру.

Синоптики обіцяють хмарність з проясненнями. У західних, північних, Полтавській та Харківській областях часом дощ. Наа решті території без істотних опадів. Вітер у західних та північних областях переважно північно-східний, 5-10 м/с, на решті території південно-західний, 7-12 м/с.

Вночі температура у західних областях коливатиметься у межах +4-9 градусів. У північних областях вночі буде трохи тепліше - 7-12 градусів вище нуля, а вдень - 12-17 градусів тепла. На решті території вдень повітря прогріється до +18-23. Вночі температура опуститься до +9-14.

Фото: Укргідрометцентр

У Києві 16 жовтня буде хмарно з проясненнями. Синоптики обіцяють невеликий дощ, вночі місцями. Вітер південно-західний з переходом на північно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі буде 10-12 градусів тепла. Вдень повітря прогріється до +13-15.

Як повідомлялося, у жовтні до України прийде справжня осіння погода з середньою температурою нижче 15° та з помірними опадами. Середня місячна температура передбачається на рівні 7-12° тепла (в горах 6-7° тепла), що близько до середніх багаторічних значень. Водночас зазначається, що місячна кількість опадів очікується в межах середніх багаторічних значень: 30-65 мм, в Карпатах місцями 75-100 мм.

Метеозалежність: чому справжня осінь в Україні досі не почалась

Метеозалежність: чому справжня осінь в Україні досі не почалась

Повʼязані теми:

Наступна публікація