Прогноз погоди на 9 жовтня: до України повертається тепло, але місцями будуть дощі та туман

Прогноз погоди на 9 жовтня: до України повертається тепло, але місцями будуть дощі та туман

Фото: ТСН.ua/Юлія Желонкіна

Синоптики обіцяють мінливу хмарність.

У п'ятницю, 9 жовтня, до Україні поволі повертається тепло і бабине літо, але місцями будуть дощі та туман.

Про це повідомили в Українському гідрометцентрі.

Синоптики обіцяють мінливу хмарність. Вночі в західних, Вінницькій, Житомирській, місцями в Київській та Одеській областях невеликі дощі. На решті території, а вдень по всій Україні буде без опадів.

У західних, Віницькій, Житомирській областях вночі та вранці місцями туман. Вітер південно-східний, а на заході  північно-західний 7-12 м/с. Упівденно-східній частині подекуди пориви сягатимуть 15-20 м/с.

Вдень повітря прогріється до +17-22 градуси. У південних та східних областях буде тепліше - до 24 вищу нуля.  У Карпатах стовпчики термометів піднімуться до +7-12 градусів. Вночі прохолодніше: 9-14 градусів тепла. На крайньому сході та заході країни температура опуститься до +4-8 градусів.

Фото: Укргідрометцентр

У Києві у п'яиницю буде мінлива хмарність. Синоптики опадів не прогнозують. Вітер південно-східний, 7-10 м/с. Вдень повітря прогріється до +20 градусів. Температура вночі опуститься до +12-14 градусів.

Як повідомлялося, у жовтні до України прийде справжня осіння погода з середньою температурою нижче 15° та з помірними опадами. Середня місячна температура передбачається на рівні 7-12° тепла (в горах 6-7° тепла), що близько до середніх багаторічних значень. Водночас зазначається, що місячна кількість опадів очікується в межах середніх багаторічних значень: 30-65 мм, в Карпатах місцями 75-100 мм. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація