Прогрес хороший. Омелян обнадіяв поверненням Ryanair до України

Прогрес хороший. Омелян обнадіяв поверненням Ryanair до України

Фото: Reuters

За словами Омеляна, окрім Ryanair в Україні з'являться й інші авіаперевізники.

Наразі триває клопітка робота з приводу повернення ірландської лоукост-авіакомпанії Ryanair до України. Про це в ефірі "5 каналу" сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"У нас просто зараз знялося з публічного обговорення питання Ryanair, але робота йде, прогрес є, прогрес хороший. І я вірю в те, що вони будуть літати в Україні", - наголосив Омелян.

Українські урядовці піддалися на метод контрольованого скандалу від "Ryanair"

Українські урядовці піддалися на метод контрольованого скандалу від "Ryanair"

До того ж, за словами міністра, скоро в Україні з'являться й інші авіаперевізники. "У найближчий рік я очікую появу ще кількох авіаперевізників в Україні", - додав політик.

Раніше Володимир Омелян заявив, що ірландський авіаперевізник Ryanair зайде в Україну не пізніше осені 2018 року.

Компанія Ryanair заявила про вихід з України 10 липня попри укладений ще в березні договір та домовленості з аеропортом "Бориспіль". За словами компанії, саме недотримання угоди й було причиною скасування приходу.

Директор аеропорту Павло Рябікін зняв з себе відповідальність за зрив угоди. За його словами, ірландська компанія вимагала умови, які порушують українське законодавство. Так, Ryanair хотів для себе безкоштовну аеронавігацію в Україні та безкоштовні реєстраційні стійки у терміналах.

До чого призведе таємна угода між Міністерством інфраструктури і Ryanair

До чого призведе таємна угода між Міністерством інфраструктури і Ryanair

А ще авіаперевізник хотів безкоштовне приміщення для головного офісу і офісу з продажу квитків, а також право збудувати власний готель на території аеропорту – загалом 14 пунктів вимог. Остання з яких – будь-які суперечки мали би вирішувати британські суди.

Скандал із заходом Ryanair до України –  не перший для цієї авіакомпанії, і не останній. У міжнародних бізнес-школах кейси заходу перевізника в різні країни та аеропорти викладають студентам як приклад жорстких, але високоефективних переговорів, бо ця компанія володіє випробуваною та дієвою, агресивною стратегію досягнення своєї мети. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація