Прокуратура Харківщини встановила особу виробника "вбивчої горілки"

У ході обшуків було вилучено понад 4 тонни спиртовмісної рідини.

Харківська прокуратура встановила особу виробника сурогатного алкоголю, від вживання якого смертельно отруїлися люди.

Ним виявився 27-річний харків'янин, повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області, з посиланням на начальника відділу прокуратури області Артура Оганнісяна.

"Сьогодні, у Харкові слідчі фіскальної служби разом з прокурорами провели 3 обшуки у місцях, де імовірно виготовляли сурогатний алкоголь. Вилучено понад 4 тонни спиртовмісної рідини. У виявленому цеху підроблений алкоголь розливався як у тетропаки так і в скляні пляшки. Вилучене направлено на експертизу", - зазначив Оганнісян.

За його словами, встановлено ймовірний канал поставки сировини для виготовлення контрафактної продукції. Це один із сусідніх з Харківщиною регіонів.

У відомстві зазначили, що досудове розслідування проводиться за фактом незаконного виготовлення товарів з недоброякісної сировини, що призвело до отруєння людей "Незаконне виготовлення товарів, вказаних у частині першій або другій цієї статті, з недоброякісної сировини (матеріалів), що становлять загрозу для життя і здоров'я людей, а так само незаконний збут таких товарів, що призвело до отруєння людей чи інших тяжких наслідків".

Нагадаємо, від отруєння сурогатними алкоголем протягом останніх днів у трьох областях України загинули 30 осіб. Найбільше жертв зафіксовано на Харківщині. Так, станом на 15 годину 27 вересня тут загинули 23 людини. Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби. Загалом На Харківщині  зареєстрували 53 випадки отруєння сурогатом.

Натомість за даними миколаївських ЗМІ, там загинули п'ятеро людей. Якщо ці дані підтвердяться, загальна кількість жертв по Україні сягає 33.

Повʼязані теми:

Наступна публікація