Прокуратура Криму подала до суду на російську авіакомпанію щодо стягнення понад 10 млн грн

Прокуратура Криму подала до суду на російську авіакомпанію щодо стягнення понад 10 млн грн

Фото: pixabay.com

Забезпечуючи захист інтересів держави в судовому порядку, прокуратурою АР Крим заявлено позов до компанії-боржника, яка здійснює щоденні польоти на тимчасово окуповану територію.

Прокуратура АР Крим заявила позов до російської авіакомпанії про стягнення понад 10 млн грн.

Про це повідомила прес-служба відомства.

"Прокуратурою Автономної Республіки Крим встановлено, що російською авіакомпанією всупереч вимогам Конвенції про міжнародну цивільну авіацію 1944 року, Багатосторонньої угоди про сплату маршрутних зборів 1981 року та Повітряного кодексу України не сплачено кошти за отримані аеронавігаційні послуги в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем у межах Сімферопольського району польотної інформації", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що забезпечуючи захист інтересів держави в судовому порядку, прокуратурою АР Крим заявлено позов до компанії-боржника, яка здійснює щоденні польоти на тимчасово окуповану територію, про стягнення 354,4 тис євро, що становить понад 10 млн грн.

Нагадаємо, 19 квітня Міжнародний суд ООН погодився запровадити запобіжні заходів проти РФ для захисту національних меншин в Криму за позовом України. Розглядалося порушення положень Конвенції про запобігання усіх форм расової дискримінації. Суд наголосив, що порушення статей 2 і 5, на які посилається Україна у позові, спрямовані на захист людей від проявів дискримінації. Для запровадження тимчасових заходів сторона може позиватися лише тоді, коли є свідчення про акти расової дискримінації. 

Міжнародний суд ООН частково задовольнив прохання України

Міжнародний суд ООН частково задовольнив прохання України

Повʼязані теми:

Наступна публікація