Прокуратура оголосила підозру за плакати із закарпатськими політиками, підписані фразою "Зупинимо сепаратистів"

Прокуратура оголосила підозру за плакати із закарпатськими політиками, підписані фразою "Зупинимо сепаратистів"

Провокаційні білборди на Закарпатті / Фото: Укрінформ

Білборди з'явилися у жовтні цього року.

На Закарпатті оголосили підозру жінці, яка організувала друк і встановлення на білбордах плакатів з обличчями місцевих політиків і написом "Зупинимо сепаратистів".

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

"Встановлено, що жінка замовила та оплатила одній з рекламних агенцій краю за друк плакатів провокаційного характеру з написом "Зупинимо сепаратистів". В подальшому, в ніч з 19 на 20 жовтня 2018 року, вони були розміщені на території декількох сіл Закарпатської області", - йдеться у повідомленні. 

На білбордах зображені лідер товариства угорців України Василь Брензович, заступник голови Закарпатської обласної ради Йосип Борто, а також ректорка Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці в Берегові Ілдика Орос. 

31-річній жінці оголосили підозру за ч.2 ст.28 - ч.2 ст.161 КК України, тобто вчинення умисних дій, спрямованих на приниження національної честі та гідності, вчинені службовою особою за попередньою змовою групою осіб.

Нагадаємо, у Закарпатській області невідомі розвісили білборди з написами "Зупинимо сепаратистів" з фотографіями закарпатських політиків. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація