Прокуратура в суді вимагає повернути державі землю біля Дніпра під Києвом

Прокуратура в суді вимагає повернути державі землю біля Дніпра під Києвом

Прокуратура в суді вимагає повернути державі землю біля Дніпра під Києвом

Фото: Прокуратура Київської області

У приватну власність незаконно передали 30 га земель водного фонду в Українці.

Прокуратура Київщини подала позов до обласного господарського суду щодо визнання недійсною передачу у приватну власність 30 га земель водного фонду в Українці.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури.

"Установлено, що розпорядженням Обухівської районної державної адміністрації у 2008 році  у приватну власність 15 громадян передано для ведення особистого селянського господарства земельні ділянки загальною площею 30 га з числа земель водного фонду, зокрема, за рахунок прибережної захисної смуги Канівського водосховища в адміністративних межах Української міської ради Обухівського району. У подальшому, цільове призначення вказаних земель було змінено на ведення індивідуального садівництва та на підставі ряду цивільно-правових угод набуто у власність приватною юридичної особою", - зазначено у повідомленні.

В прокуратурі наголосили, що вимогами Земельного та Водного кодексів України забороняється передача  земель водного фонду із державної власності у приватну, а також садівництво в межах прибережних захисних смуг. 

Раніше повідомлялося. що державі були повернені земельні ділянки, незаконно передані в користування товариствам, які пов'язують з Сергієм та Андрієм Клюєвими

Повʼязані теми:

Наступна публікація