Прокуратура відкрила справу через незаконний візит японських журналістів до Криму

Прокуратура відкрила справу через незаконний візит японських журналістів до Криму

Журналісти порушили закон / Фото: pixabay.com

Японці брали участь у зніманнях фільму про РФ. 

Прокуратура АРК при ГПУ відкрила кримінальне провадження через в'їзд на територію анексованого Криму групи журналістів з Японії.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Попри заборону в'їзду до окупованого росіянами півострову, японці приїхали на знімання документального фільму. 

"Попри заборону, на тимчасово окуповану територію півострова Крим прибули журналісти японської телерадіомовної корпорації "NHK". Вказані особи 12 січня 2016 року відвідали Національне виробничо-аграрне об'єднання "Массандра" в місті Ялта, де взяли участь у зйомках документального фільму "Росія сьогодні", – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі наголошують, що законом України  "Про забезпечення прав і свобод громадян і правововий режим на тимчасово окупованій території України" встановлено особливий режим перетину кордонів тимчасово окупованої території півострова. Тобто, журналісти японської корпорації потрапили до Криму незаконно.

За вказаним фактом розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст.332-1 КК України. Матеріали справи направили до ГПУ.

Як повідомлялося раніше, наприкінці грудня 2015 в окупований Донецьк прибув "народний артист "ДНР" Йосип Кобзон, якому заборонено в'їзджати на територію України. На вулицях міста його супроводжували бойовики з автоматами.

Повʼязані теми:

Наступна публікація