Прокуратура виявила нелюдське поводження з утримуваними в скандальному Одеському СІЗО

Відкрито відповідне кримінальне провадження.

Співробітники прокуратури Одеської області разом із представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Одещини виявили факти жорстокого та нелюдського поводження з утримуваними в Одеському СІЗО.

Про таке поводження правоохоронці дізналися 19 серпня, передає прес-служба прокуратури Одещини. 

Судячи з фото, які опублікувала прокуратура, йдеться про жорстокі побиття утримуваних.

У прес-службі зазначили, що за результатами перевірки розпочато розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 365 КК України. Воно стосується перевищення влади або службових повноважень, що супроводжувалося насильством, діями, які ображають особисту гордість потерпілого.

Наразі ж тривають першочергові слідчі дії.

В одеському СІЗО рецидивіст вбив жінку-конвоїра та засунув у мішки розрубане тіло

В одеському СІЗО рецидивіст вбив жінку-конвоїра та засунув у мішки розрубане тіло

Нагадаємо, 17 серпня в Одесі ув'язнений, який перебував у слідчому ізоляторі, жорстоко вбив 34-річну працівницю СІЗО. Її тіло він розчленував. Правоохоронці, які негайно прибули на місце події, викрили підозрюваного. Ним виявився 39-річний арештований чоловік, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за розбій та умисне вбивство. Зловмисника затримано та знайдено знаряддя вбивства. 

Після цього священик УПЦ КП, капелан СІЗО Дмитро Краснобаєв повідомив, що після цього інциденту співробітники СІЗО почали влаштовувати утримуваним "колективні покарання". За його словами, "заходять до камери здорові поліцейські в масках, з кийками, і б'ють арештантів".

Своєю чергою, прес-секретар заступника голови Мін'юсту Юрій Маслак спростував інформацію про акції залякування в одеському СІЗО. Тим часом 19 серпня під стінами СІЗО вийшли на імпровізований протест кілька десмятків людей - родичів утримуваних в СІЗО та громадські активісти. Вони виступають проти "акцій залякування" з боку СІЗО щодо утримуваних в ньому.

Повʼязані теми:

Наступна публікація