Прокуратура взялася за буковинський інтернат, де персонал катував та принижував літніх людей

Прокуратура взялася за буковинський інтернат, де персонал катував та принижував літніх людей

Прокуратура взялася за буковинський інтернат, де персонал катував та принижував літніх людей

Фото: Уповноважений Верховної Ради України з прав людини

Людей зачиняли в холодних кімнатах, а також витрачали їхні особисті кошти на потреби установи.

Кіцманська місцева прокуратура перевіряє факти розтрати коштів у Нижньо-Станівецькому психоневрологічному будинку-інтернаті для людей похилого віку та інвалідів.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Кримінальне провадження було зареєстроване за ч.1 ст.191 КК України - привласнення чи розтрата чужого майна - за фактом розтрати працівниками установи коштів підопічних.

Правоохоронці перевіряють факти розтрати коштів у Нижньо-Станівецькому психоневрологічному будинку-інтернаті для людей п...

Posted by Андрій Лисенко on Wednesday, January 10, 2018

Раніше в Уповноваженого Верховної Ради з прав людини заявили, що в інтернаті на Буковині спостерігаються випадки катування та приниження людської гідності підопічних. Так, на вікнах встановлені дерев’яні ґрати, є кімната для ізоляції - без освітлення, з лавкою та клозетною чашею зі слідами випорожнень. А двері житлових кімнат обладнані замками та петлями для навісних замків. Крім того, виявилося, що людей щоденно закривають у холодному приміщенні з лавками для сидіння.

Крім того, моніторингова група констатувала неналежне надання медичної спеціалізованої допомоги особам з розладами психіки: підопічні, які були зачинені в ізоляторі, з 2006 року жодного разу не були у лікарні.

Люди проживають тут у переповнених кімнатах, які не облаштовані необхідними меблями та інвентарем. Ліжка розміщені впритул одне до одного. Порушуються санітарно-гігієнічні норми: у підопічних брудні рушники, поруч пляшки з випорожненнями.

Також виявилося, що соціальний працівник, яка є опікуном для 150 підопічних, "за мовчазною згодою" директора інтернату витрачала кошти без відома підопічних: за півроку було витрачено майже чверть мільйона гривень особистих коштів підопічних на цигарки, на пенсійні кошти закуповували електрообладання та комп’ютерні аксесуари за завищеними цінами,а решту грошей витрачали на бензин (по 3-7 тис. грн щомісячно) та на передплату періодичних видань (1,2-1,5 тис. грн за півріччя).

На Буковині пацієнти психоневрологічного інтернату живуть як у тюрмі

На Буковині пацієнти психоневрологічного інтернату живуть як у тюрмі

Повʼязані теми:

Наступна публікація