Прокуратура запросила для бразильського бойовика "ЛДНР" Лусваргі 14 років в'язниці

Прокуратура запросила для бразильського бойовика "ЛДНР" Лусваргі 14 років в'язниці

Фото: УНІАН

2 травня підсудний виступить з останнім словом.

Прокуратура попросила ув'язнити колишнього бойовика терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР", громадянина Бразилії Рафаеля Лусваргі на 14 років та конфіскувати його майно.

Про це повідомляє прокуратура Києва.

Під час судових дебатів, які відбулися 19 березня у Павлоградському міськрайонному суді Дніпропетровської області, прокурор підтримав весь обсяг наведених у суді доказів.

У свою чергу Лусваргі визнав свою провину в участі у не передбачених законом збройних формуваннях, але заперечив участь у терористичних організаціях.

Суд призначив на 2 травня виступ Лусваргі з останнім словом, після чого відправиться до нарадчої кімнати для ухвалення вироку. Тим часом колишній бойовик перебуватиме під вартою – запобіжний захід подовжили до 16 травня.

Нагадаємо, 25 січня 2017 року Рафаель Лусваргі був засуджений постановою Печерського районного суду до 13 років ув’язнення із конфіскацією майна. Його визнали винним у створенні терористичної організації та незаконних збройних формувань. Лусваргі визнав свою провину. Проте згодом Апеляційний суд скасував вирок через процедурні порушення. Бразилець спочатку утримувався під вартою, але потім йому змінили запобіжний захід, і він опинився на волі, де жив в одному з київських монастирів Української православної церкви Московського патріархату та планував стати ченцем. Прокурор у справі бойовика пояснив, що Лусваргі випустили з СІЗО, бо планували обміняти з військовополоненими "ДНР" і "ЛНР". Проте обмін так і не відбувся, а разом з тим бразилець не повернувся назад за ґрати. Проте у СБУ спростували підготовку Лусваргі до обміну, кажуть - не мають права вимінювати іноземців.

Апеляційний суд скасував вирок про 13 років тюрми для іноземного бойовика "ДНР" Рафаеля Лусварге

Апеляційний суд скасував вирок про 13 років тюрми для іноземного бойовика "ДНР" Рафаеля Лусварге

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація