На Львівщині у службовому кабінеті затримали прокурора-хабарника

На Львівщині у службовому кабінеті затримали прокурора-хабарника

Прокурор отримав хабар / Фото: Facebook.com/davit.sakvarelidze

Чиновнику прокуратури загрожує до 10 років позбавлення волі.

На Львівщині співробітники СБУ та ГПУ затримали на отриманні хабара у тисячу доларів місцевого прокурора. Про це повідомив заступник глави ГПУ Давід Сакварелідзе.

За його словами, прокурор однієї з районних прокуратур Львівської області вимагав у громадянина хабар у три тисячі доларів за зменшення обсягу обвинувачення у кримінальному провадженні.

"На початку місяця в Генеральну інспекцію надійшли матеріали за заявою громадянина зі скаргою на дії прокурора однієї з районних прокуратур Львівської області. Останній вимагав у нього хабар в розмірі 3000 доларів США за зменшення обсягу обвинувачення у кримінальному провадженні, яке перебувало на розгляді в суді, і в якому цей прокурор підтримував державне обвинувачення", - йдеться у повідомленні Сакварелідзе у соціальній мережі Facebook.

 

Прокурор Львовщины задержан за взяточничество22 июля 2015 сотрудниками управления по расследованию по уголовным произв...

Posted by Davit Sakvarelidze on 22 Июль 2015 г.

Він додав, що правоохоронцями був зафіксований факт передачі першої частини хабара. Прокурор, при цьому, продовжував тиснути на місцевого жителя, вимагаючи передати йому решту коштів. Затримати чиновника прокуратури вдалося "на гарячому" у його кабінеті.

"22 липня 2015 співробітники Генеральної інспекції спільно зі Службою безпеки України задокументували факт отримання прокурором однієї з районних прокуратур Львівської області останньої частини хабара в сумі 1000 доларів США прямо в його службовому кабінеті. Наразі прокурор затриманий. Проводяться першочергові слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину", - додав заступник Генпрокурора.

Хабарнику загрожує позбавлення волі від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк від 3 років із конфіскацією майна та спеціальної конфіскацією.

Нагадаємо, раніше через хабарництво були затримані вископоставлені прокурори Київщини. Скандал у ГПУ розгорівся 6 липня, коли стало відомо про затримання першого заступника глави слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна та заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця за підозрою у вимаганні хабара. Під час обшуку в їхніх робочих приміщеннях знайшли близько півмільйона доларів та коштовності.

14 липня заступники Шокіна Віталій Касько та Давід Сакварелідзе заявили про тиск на слідство у справі цих прокурорів з боку Гузиря. Начебто, усупереч КПК матеріали справ на три дні вилучались підлеглими першого заступника, крім того нібито були заведені справи на слідчих. Однак з'ясувалось, що Володимир Гузир вже перебував у відпустці.

16 липня Генпрокурор Віктор Шокін звільнив Шапакіна та Корнійця, а інформацію про справи щодо слідчих спростував. 

Фігуранти скандалу спростовують будь-які закиди щодо конфлікту з Віктором Шокіним.

Повʼязані теми:

Наступна публікація