Прощання з Шереметом: рідні з Москви і Мінська, остання заповідь і приїзд Порошенка

Прощання з Шереметом: рідні з Москви і Мінська, остання заповідь і приїзд Порошенка

Фото: Reuters

У Києві віддали останню шану вбитому журналістові.

В Українському домі відбулося прощання з убитим журналістом Павлом Шереметом. Сотні киян принесли туди квіти та скорботні записки, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Присутні говорили про те, що втратили людину, якій довіряли, бо відчували правдивість. "Мені здається що це має велике значенні для кожного з нас: якщо ми зараз лишимся байдужими, це може повторитися. Я хочу щоб сюди всі прийшли. Просто всі!", - казали люди на церемонії прощання.

У Києві сотні людей прийшли попрощатись із Павлом Шереметом

У Києві сотні людей прийшли попрощатись із Павлом Шереметом

Весь час біля труни була цивільна дружина, журналіст Альона Притула. З Мінська та Москви приїхали дружина колишня, син, донька та мати Шеремета. Говорити про втрату в них не було сил. Не підходила до мікрофона і донька вбитого торік друга Павла – російського опозиціонера Бориса Нємцова. Виступали на панахиді головно колеги журналіста. Сергій Бунтман з радіо "Ехо Москви" прилетів на прощання з Росії. Він згадує ранок, коли почув страшну звістку. "Я почув, що наші ведучі погоду якось не так читають. Нема ні жартів, нічого. Я подумав, щось трапилося, але не міг собі уявити, що сталося це. Я дуже сподіваюся, що все буде в порядку в тому сенсі, що буде зрозуміло, хто вбив, кому це було потрібно", - сказав він.

Київський друг Шеремета бізнесмен Геннадій Чіжиков бачився з ним за кілька днів до смерті. Розповідає: говорили щиро і відверто. І жодним словом журналіст не обмовився про те, що його щось турбує. "Я не бачив у його очах, що він чогось боявся. Тому що він завжди знав, що йде за праву справу. Його заповідь: треба вірити в Україну. Він мені завжди говорив про це: вір в Україну, в Україні велике майбутнє", - пригадав бізнесмен.

Майже наприкінці церемонії в Українському домі з'явився президент Петро Порошенко. Він поклав квіти, коротко поспілкувався з близькими і пішов без жодних заяв.

Упродовж трьох годин прощання з журналістом у залі ледь чутно грала його улюблена музика. Зокрема, "Океан Ельзи". Проводжали Павла Шеремета оплесками. Труну катафалком повезли з центру Києва. У суботу журналіста поховають у нього на батьківщині – в Мінську.

Нагадаємо, вранці 20 липня, в центрі Києва загинув відомий журналіст Павло ШереметАвто, в якому він пересувався, вибухнуло.

Як заявив генпрокурор України Юрій Луценко, Шеремет загинув у результаті спрацьовування вибухового пристрою. "Це вбивство", - констатував він.

Радник міністра МВС Зорян Шкіряк заявив, що вибухівка потужністю від 400 до 600 грам в тротиловому еквіваленті. Він не виключає, що машину могли підірвати дистанційно або з тимчасовою затримкою.

Радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт заявляє, що силовики розглядають чотири основні версії вбивства журналіста Павла Шеремета – професійна діяльність, особисті мотиви, "російський слід" і замах на керівника "Української правди" Олену Притулу.

Кореспондент ТСН Людмила Бадалян

Шеремет

Повʼязані теми:

Наступна публікація