"Просив прибрати за собою": у Харківській області затриманий пояснив, чому почав стріляти по людях

"Просив прибрати за собою": у Харківській області затриманий пояснив, чому почав стріляти по людях

"Просив прибрати за собою": у Харківській області затриманий пояснив, чому почав стріляти по людях

Чоловіка взяли під варту без права на заставу на два місяці.

Два місяці за ґратами без права на заставу - такий запобіжний захід обрав суд підозрюваному в стрілянині на Харківщині. Там у лісі біля села Гусарівка відпочивали дорослі з дітьми. До них підійшов незнайомець і після сперечань дістав пістолет Макарова. Одного хлопця вбив, іншого – поранив, йдеться у ТСН.19:30.

Постріли пролунали на лісовій галявині. На узбіччі дороги відпочивало 15 людей, серед них – 5 дітей. І вже вечоріло, коли до відпочивальників підійшов невідомий чоловік. Між ним та компанією спалахнула сварка. Аж раптом, незнайомець дістав із кишені пістолет і почав гатити по людях.

Місце злочину вивчають слідчі та експерти. Затриманий – 53-річний чоловік. Зізнається, що був нетверезим, але звинувачує у вживанні алкоголю і компанію. Він кається у скоєному. Каже: спершу підійшов до людей і попросив підкинути його додому, але ті – відмовили. І вже, мовляв, збирався йти геть, зробивши наостанок зауваження.

"Їм кажу: "Приберіть хоч сміття після себе". Вони почали в спину різну гидоту гнути. Витягнув зброю і вистрілив в повітря, вони підірвалися і почали бігти на мене. Я ще два рази в бік вистрілив. А там хлопець оббігав групу свою ж. І потрапив на лінію пострілу кулі", - розповідає підозрюваний Андрій Бичков.

Із пістолета Макарова чоловік випустив усі шість куль. Поцілив у двох. Після цього налякані люди повалили стрільця додолу та скрутили, а далі кинулись везти поранених до місцевої лікарні. Але 27-річний Віталій дорогою помер.

"Швидше за все була пошкоджена черевна аорта. Тому що після поранення, як кажуть в його компанії, три-чотири хвилини і він перестав дихати", - коментує анестезіолог Олександр Холод.

Олександр того вечора теж був у лісі. Святкували день народження товариша. Твердить: жодного конфлікту зі стрільцем не було. Той начебто став стріляти зненацька.

Стрілянина на відпочинку: суд залишив за гратами підозрюваного у вбивстві у Харківській області

Стрілянина на відпочинку: суд залишив за гратами підозрюваного у вбивстві у Харківській області

"Почув постріли. Побачив, що Віталік упав, а потім хлопці підбігли та почали забирати пістолет у нього. Це долі секунди. Це все страшно. Паніка, крики", - розповідає свідок події.

Загиблий Віталій родини не мав. Жив із батьками і працював на тутешньому заводі, кажуть місцеві. Іншого пораненого медики врятували. Його оперували цілих 9 годин, попереду ще одне хірургічне втручання.

Сам підозрюваний родом із Донеччини, сюди переїхав із десять років тому. Має кримінальне минуле.

"Притягувався до кримінальної відповідальності за зберігання наркотиків, але на теперішній час у нього судимість погашена", - коментує керівник Барвінківського відділення поліції Сергій Баранов.

Стрілянину поліція розслідує одразу за трьома статтями. Зокрема й з'ясовують, звідки у чоловіка пістолет. Номер на ньому – сточений.

"У нас війна була: в Краматорську та Слов'янську. І купа зброї була. Ополченці залишили", - стверджує підозрюваний Андрій Бичков.

Наступні два місяці підозрюваний проведе у СІЗО, без права на заставу. Йому загрожує від 15 років і аж до довічного ув’язнення.

Нагадаємо, у Новомосковську Дніпропетровської області на вулиці біля магазину між двома чоловіками виник  конфлікт, під час якого зловмисник вистрелив у свого опонента. Про це повідомляє поліція області. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація