Просто поїхав до друзів: підозрюваний у стрілянині в Броварах розповів свою версію подій

Просто поїхав до друзів: підозрюваний у стрілянині в Броварах розповів свою версію подій

Підозру вручили 21 особі.

У суботу, 30 травня, розпочався суд над учасниками стрілянини у Броварах, де напередодні сталася масштабна збройна сутичка через бізнес-розбори. Один із підозрюваних каже, що на місці інциденту опинився випадково.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Перший підозрюваний, з яким вдалося поспілкуватися, каже: приїхав до Броварів до друзів. Мовляв, давно хотів зустрітися, а тут послабили карантин. Він не заперечив, що перебував вранці на зупинці у момент стрілянини. Навіть вказав на себе на поширених у мережі відео. Пояснив це тим, що йшов на маршрутку, щоб повернутися додому до Вінниці. Він побачив стрілянину і не зміг не зупинитися, щоб подивитися. А потім побачив у легковику інших знайомих і з ними поїхав з місця подій.

"Я на пару днів взяв невелику відпустку до вихідних і поїхав до друзів до Броварів. Виходячи на маршрутку о сьомій ранку я побачив натовп. Потім почали розвиватися ті події", - каже Владислав Тютюнник.

Суд ця версія не переконала. Як і версія інших трьох підозрюваних. Вони із залу суду поїхали до СІЗО, де 60 діб перебуватимуть під вартою поки триватиме розслідування. Прокурори для усіх підозрюваних у справі просили у суду тримання під вартою.

Слід зауважити, що затриманих більше, але підозрюваних наразі 21. Переважна частина - це жителі Вінницької області, яких, за версією слідства, найняли за 800 гривень, щоби ті влаштували розправи. Ймовірно, будуть інші підозри.

Суд над учасниками стрілянини: у Броварах слухають справи затриманих чоловіків

Суд над учасниками стрілянини: у Броварах слухають справи затриманих чоловіків

Нагадаємо, 29 травня вранці у Броварах сталася перестрілка за участю близько сотні осіб. Розбірки влаштували поміж житлових будинків. За даними МВС, стрілянина сталася між угрупуваннями через перерозподіл сфер впливу між пасажирськими перевізниками. 

Внаслідок інциденту постраждали щонайменше троє людей - їх госпіталізували з вогнепальними пораненнями. Водночас низці учасників збройного конфлікту вдалося втекти. МВС ввело спецоперацію з розшуку автомобілів, якими втекли зловмисники. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація