Протести в Києві: "блокувальники" мають намір встановити наметове містечко на Банковій

Протести в Києві: "блокувальники" мають намір встановити наметове містечко на Банковій

Фото: Reuters

В акції протесту беруть участь близько 300 осіб.

Учасники акції протесту проти торгівлі з непідконтрольними територіями Донецької і Луганської областей заявили про намір розбити наметове містечко біля Адміністрації президента на Банковій.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Протестувальники заявляють, що намети будуть стояти до тих пір, поки влада не виконає їхні вимоги. Зокрема, вони вимагають ухвалити закон про блокаду торгівлі з непідконтрольними територіями.

У мітингу беруть участь близько 300 осіб – представники ОУН, націоналісти, учасники блокади на Донбасі. Інформагентство повідомляє, що вони ведуть себе спокійно. Порядок на місці подій забезпечує дуже велика кількість правоохоронців.

Нагадаємо,  15 лютого на позачерговому засіданні Кабінету міністрів затвердили рішення про введення надзвичайного стану на ринку електроенергії. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вкотре засудив блокування поставок вугілля антрацитової групи з окупованих територій.

Гройсман також закликав учасників блокади її зняти, бо вона загрожує енергетичній безпеці України. 

Пізніше стало відомо, що розпорядження уряду про введення надзвичайного стану на ринку електроенергії може тривати не більше двох місяців. "Розпорядження діятиме протягом місяця. Воно може бути ще раз подовжене на місяць. Тобто не більше двох місяців дане розпорядження працює. І не більше", - запевнив міністр Насалик.

В ЄС закликали негайно припинити блокаду на Донбасі. Зазначається, що ця блокада може спричинити енергетичну кризу, що зашкодить громадянам України по обидва боки лінії розмежування.

Поширення блокади на Донбасі: активісти перекривають автодороги

Поширення блокади на Донбасі: активісти перекривають автодороги

Повʼязані теми:

Наступна публікація