До України намагались провезти російські дитячі книжки

До України намагались провезти російські дитячі книжки

Фото: ДПСУ

Прикордонники виявили більше сорока пакунків з російською дитячою літературою.

У Сумській області ввечері 28 січня в пункті контролю "Хутір-Михайлівський" у потягу, який прямував з Москви, прикордонники виявили понад сорок пакунків з російськими дитячими книжками.

Про це повідомляє ДПСУ.

"Прикордонники Сумського загону разом із працівниками митниці під час огляду потягу виявили сховок із партією друкованої продукції", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що друковану продукцію російських видань заховали в одному з вагонів і намагалися завезти в Україну двоє провідників, які виявилися громадянами Молдови.

Наразі товари передано співробітникам компетентних правоохоронних органів.

Нагадаємо у березні 2019 року Державний комітет телебачення і радіомовлення зупинив видачу cуб’єктам господарювання дозволів на ввезення книг з Російської Федерації, які виготовлені видавництвами, що увійшли до санкційного списку. Зокрема, не буде ввозитися видавнича продукція ТОВ "ТД Алгоритм", ЗАТ "Книжковий світ", ТОВ "Видавництво "Ексмо", ТОВ "Видавництво "Віче", ТОВ "Видавництво Центрполіграф", ТОВ "Видавництво "Яуза", ТОВ "Видавництво "АСТ", ТОВ "Видавничий дім "Пітер", ТОВ "Яуза-прес". 

Прикордонники в аеропорту Запоріжжя не пустили до України групу російських акторів

Прикордонники в аеропорту Запоріжжя не пустили до України групу російських акторів

Повʼязані теми:

Наступна публікація