Психологи розповіли про майбутні загрози для авдіївських дітей, які пережили обстріли

Психологи розповіли про майбутні загрози для авдіївських дітей, які пережили обстріли

Проблеми можуть бути дуже серйозними і вимагатимуть фахової допомоги.

Із Авдіївки з початку загострення ситуації евакуйовано 244 людини, з них 114 дітей. Іще 1400 дітей залишаються в небезпеці, бо їхні батьки не зголошуються на евакуацію, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Приймати дітей готові в різних областях України, однак на переїзд наважується небагатo. Психологи переконують, що стресова ситуація для дітей може обернутися серйозними розладами в майбутньому: нападами паніки, постійним відчуттям тривоги, розладами сну та іншими неприємними симптомами. Однак будь-яку ситуацію дитина ліпше переживає, коли поряд є батьки, тому виїздити краще всією родиною.

Стрес та психологічні травми: як дітям доводиться переживати бойові дії у їхньому місті

Стрес та психологічні травми: як дітям доводиться переживати бойові дії у їхньому місті

На початку війни фахівці особливо й не знали, як зарадити травмованим пережитими обстрілами дітям. Тепер психологічна допомога налагоджена в прифронтових областях системно. Дитячий фонд ЮНІСЕФ разом з українськими психологами навчили вчителів і шкільних психологів справлятись з дитячою тривогою – підготували 4 тисячі викладачів і 500 фахівців вужчого профілю. Однак психологи просять і батьків відверто говорити з малечею про тяжкі обставини, бо від настрою в родині залежить, наскільки швидко дитина адаптується на новому місті.

Разом із тим є кілька ознак, помітивши які батькам треба бити на сполох. Якщо після стресу чи переляку у дитини сформувалося стійке відчуття тривоги, вона не спить, не може тримати на належному рівні свою фізіологію – варто негайно підключати психотерапевтів.

Кореспондент ТСН Ірина Маркевич

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація