Рада в першому читанні ухвалила надання громадянства іноземцям, які воювали на Донбасі на боці України

Під Радою збиралися представники "Національного корпусу".

Парламент у першому читанні підтримав законопроект про надання іноземцям, які брали участь у бойових діях на Донбасі на боці України, громадянства. 

За відповідне рішення проголосували 252 депутати. 

За закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо правового статусу іноземців та осіб без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності та недоторканності України)" проголосували 252 депутати. 89 осіб не голосували. 

Проект закону передбачає спрощення процедури надання громадянства України особам, які брали участь у бойових діях на території Донецької та Луганської областей, перебуваючи в країні на законних підставах. 

Водночас під стінами парламенту зібралися представники "Національного корпусу", аби виступити за ухвалення зазначеного закону. Вони наголошують, що це питання розглядається від 2014 року, проте жодних зрушень не сталося. На акцію прибув і російський актор Анатолій Пашинін, який воював на боці України.

"Національний корпус" вже збирався під Верховною Радою 20 вересня, в день промови президента Петра Порошенка перед депутатами. Тоді вони також вимагали ухвалення цього закону, а також обурилися тим, що Порошенко не згадав про іноземних добровольців у промові.  

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація