Рада візьметься за трансплантацію органів

Рада візьметься за трансплантацію органів

Фото: vecherka-spb.ru

Також депутати планують ратифікувати дві міжнародні угоди.

У середу, 16 травня, Верховна Рада України у другому читанні розгляне законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України стосовно трансплантації органів.

Відповідним законопроектом регулюватиметься питання щодо трансплантації людських органів та інших анатомічних матеріалів для збереження життя інших людей.

"Законопроект визначає вимоги, умови і порядок застосування трансплантації як спеціального методу лікування, забезпечує додержання в Україні прав людини та захист людської гідності при застосуванні трансплантації та здійсненні іншої, пов’язаної з нею діяльності", - повідомляється у пояснювальній записці до законопроекту.

Зазначається, що розроблення законопроекту було зумовлене високою смертністю осіб, які могли б вижити за умов трансплантації органів від померлих донорів. Також документ має на меті законодавчо врегулювати права донора та реципієнта згідно з європейськими стандартами та запобігти нелегальній трансплантації шляхом встановлення більш суворого покарання.

Також сьогодні український парламент планує розглянути питання ратифікації міжнародних угод, внести зміни до процедури проведення судово-медичної експертизи та затвердити голову та склад Національної комісії з радіаційного захисту населення України.

"У нас будуть красти й продавати": що думають нардепи про трансплантацію органів в Україні

"У нас будуть красти й продавати": що думають нардепи про трансплантацію органів в Україні

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація