Рада ухвалила правку, яка дозволить розблокувати розслідування справи Майдану

Рада ухвалила правку, яка дозволить розблокувати розслідування справи Майдану

Фото: Associated Press

Через неї голодує адвокатка Закревська.

Верховна Рада України ухвалила поправку, яка дозволить розблокувати розслідування справи Майдану.

За законопроєкт проголосували 334 депутати.

Цю поправку було включено до прикінцевих положень законопроєкту. Вона передбачає, що слідчі органів прокуратури та прокурори можуть бути переведені за їхньою згодою без конкурсу до ДБР для забезпечення "безперервності та ефективності досудових розслідувань… у кримінальних провадженнях щодо подій, які мали місце під час мирних акцій протесту у період з 21 листопада 2013 року по 22 лютого 2014 року, що підлягають передачі за підслідністю до Державного бюро розслідувань".

Зазначається, що це має відбутися не пізніше 11 січня 2020 року. Здійснити переведення дозволять тим, хто займався справою Майдану щонайменше чотири місяці поспіль.

Нагадаємо, раніше адвокатка родин Героїв Небесної Сотні Євгенія Закревська 21 листопада оголосила про початок свого голодування в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1". На її думку, загроза припинення слідства та сам судовий процес над підозрюваними в убивствах "беркутівцями" не цікаві ні політикам, ні журналістам – про це згадують лише в річницю початку Євромайдану в листопаді та в роковини масових розстрілів у лютому.

Щоби привернути увагу політиків і добитися голосування поправки у Верховній Раді, адвокатка заявила про початок голодування. 27 листопада профільний комітет Ради підтримав відповідну поправку.

"Не злий справи Майдану": у Харкові провели акцію на підтримку Євгенії Закревської

"Не злий справи Майдану": у Харкові провели акцію на підтримку Євгенії Закревської

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація