Рада заборонила мобілізувати родичів загиблих в АТО бійців

Рада заборонила мобілізувати родичів загиблих в АТО бійців

Фото: firtka.if.ua

Нардепи проголосували про внесення відповідних змін до Закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію"

Верховна Рада сьогодні прийняла законопроект "Про внесення змін до статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" (щодо звільнення від призову на військову службу під час мобілізації близьких родичів осіб, які загинули під час безпосередньої участі в антитерористичній операції). Документ підтримали 251 нардеп.

Згідно з документом, мобілізації не підлягають особи, в родині яких є загиблі або зниклі безвісти в зоні АТО: подружжя, діти, батьки, дід, баба, рідні брати чи сестри.

Зокрема, мобілізації не будуть підлягати особи, члени родин яких загинули або пропали безвісти в ході проведення АТО в якості військового, а також, якщо особи загинули або пропали безвісти на території проведення АТО як цивільні.

Таким чином, згідно з пояснювальною запискою, це зменшить втрати "з числа членів однієї сім'ї, коли гинуть двоє і більше близьких родичів".

Нагадаємо, перспективи та масштаби сьомої хвилі мобілізації залежатимуть від обстановки на фронті.

При цьому, у Генштабі заявили, що про те, що у разі проведення чергової хвилі мобілізації можуть бути призвані від 5 до 10 тисяч українців. Остаточне рішення щодо проведення сьомої  хвилі мобілізації до лав ЗСУ буде ухвалене після завершення військових навчань "Весняний грім-2016".

При цьому, очільник Генштабу Віктор Муженко розповів, що готувати військових необхідно не менше 2 місяців. При цьому, пріоритетом має стати комплектування бойових військових частин. У той же час, Муженко доручив спростити процедуру комплектування військових частин контрактниками.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація