Радикальна зміна погоди: синоптикиня розповіла, яким буде кінець липня та початок серпня

Радикальна зміна погоди: синоптикиня розповіла, яким буде кінець липня та початок серпня

Фото: УНІАН

Тих, хто запланував серпневу відпустку провести на українському морі, синоптики заспокоюють.

В Україні після кількох днів спеки напередодні Захід та Північ накрили рясні зливи. У Києві з дощем навіть не справлялися зливові каналізації. Наразі температура помірна, і вже без дощу, але опади, кажуть синоптики, пішли ненадовго і невдовзі повернуться.

Чи перейматися за серпневі відпустки і поїздки на море - в сюжеті ТСН.19:30.

Останні вихідні липня у столиці виявилися не досить спекотними, але водночас непередбачуваними. То накрапав дощ, за кілька секунд палюче сонце, за мить - знову похмуро. Напередодні Київ увесь день рясно заливав дощ.

Синоптикиня Наталка Діденко у Facebook теж написала про дивну погоду. Мовляв, із ранку дощу взагалі не мало б бути, а вдень він мав початися на кілька годин пізніше.

В Українському гідрометцентрі кажуть, що наступний тиждень - останній тиждень липня - буде теж погодно нестійким.

У найближчі три дні західну та південно-східну Україну очікують короткочасні дощі із грозами, на решті території обіцяють суху погоду. Вдень аж до 36 градусів на півдні, сході та у центрі. Лише у західних областях буде прохолодніше.

Але в останні дні липня прогнозують знову радикальну зміну погоди.

"Прохолодне вологе повітря з північного заходу Європи пошириться на всю територію країни, зумовлюючи дощі та відчутне зниження температури. Насамперед, у західних та північних областях - там 19-24 градуси. На решті території - 23-29, і лише на Півдні до 32-х. А першого-другого серпня, тобто у вихідні, спека спаде і там", - повідомила синоптикиня Укргідрометцентру Валентина Лащенко.

Погодні гойдалки в Україні: яким буде початок серпня та чи варто перейматися за відпустки

Погодні гойдалки в Україні: яким буде початок серпня та чи варто перейматися за відпустки

Але тих, хто запланував серпневу відпустку провести на українському морі, синоптики заспокоюють, мовляв, температура там дозволятиме відпочити.

"Літо ще не закінчується, серпень - це цілком літній місяць і навіть перша половина вересня на Півдні ще тепла. А взагалі серпень - найтепліший місяць на морському узбережжі", - каже Валентина Лащенко.

І якщо піде дощ, або якийсь із днів буде прохолодним, на загальній температури води моря це не позначиться.

Повʼязані теми:

Наступна публікація