Радуцький заявив, що Індія може відмовити Україні у постачанні вакцини CoviShield: яка причина

Радуцький заявив, що Індія може відмовити Україні у постачанні вакцини CoviShield: яка причина

Фото: Associated Press

Партію вакцину можуть перенаправити іншим країнам.

Нова партія вакцини CoviShield/ AstraZeneca до України може надійти в значно пізніші терміни, аніж це планувалося. Причина у розгорнутій проти індійської вакцини інформаційної кампанії.

Про це повідомив голова парламентського комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

Радуцький розповів, що МОЗ отримало лист від посольства Індії, у якому наголошується на неприпустимості дискредитаційних заяв стосовно Індії як виробника медичних препаратів та вакцини AstraZeneca (CoviShield), яка постачається до України. За його словами, голова МОЗ домовився про 1,5 мільйона доз вакцини CoviShield, але цю кількість можуть передати іншим замовникам, це, як каже Радуцький, не є проблемою, адже попит на вакцини у світі значно перевищує можливості виробництва.

"Індійська сторона зазначає, що вакцина AstraZeneca (CoviShield) є абсолютно безпечним та ефективним препаратом, що підтверджено Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Лише на території Європи та Індії вже було використано близько 50 мільйонів доз цієї вакцини. Значні обсяги препарату законтрактували такі країни, як Канада, Велика Британія, Бразилія та інші", - написав Радуцький у своєму Facebook.

Нардеп від "Слуги народу" уточнив, що для зриву співпраці з Індією працювали "як одіозні проросійські політики, так і псевдопатріотичні політичні лідери, які роблять все для повернення до влади на тлі дестабілізації країни". Наразі, він додав, президент Володимир Зеленський доручив голові МОЗ Максиму Степанову та очільнику МЗС Дмитру Кулебі знайти додаткові способи для пришвидшення постачання наступної партії вакцини CoviShield до України.

Нагадаємо, раніше голова МОЗ Максим Степанов повідомив, що до України найближчим часом надійдуть додаткові партії вакцин від коронавірусу. Йдеться про Covishield і CoronaVac у березні, та AstraZeneca і Pfizer у квітні. 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Новини світу: у ЄС оновлять правила експорту вакцин проти коронавірусу

Новини світу: у ЄС оновлять правила експорту вакцин проти коронавірусу

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація