Рецепт для школярів від шефа: столичний кухар розробив корисний "бургер по-миргородськи"

Діти лишилися задоволені смачною та корисною стравою.

Реформи в шкільній їдальні неможливі без правильного харчування дітей удома. Такого висновку дійшли експерти спецпроекту "Недоїдальня", котрі вирушили в гості до батьків задля змін раціону школярів на більш корисний, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Столичний шеф-кухар в миргородській їдальні зробив відкриття: смачно та корисно – зовсім не означає, що популярно. Діти не доїдали його суп, бо в тому було "забагато овочів". Як з’ясувалося, проблема криється в домашньому харчуванні дітлахів – вони просто не привчені до здорових продуктів. Тому із собою в гості київські шеф-кухар і дитячий гастроентеролог узяли свіжі та недорогі овочі, фрукти та м’ясо.

ВідеоЕксперти "Недоїдальні" знайшли витоки шкідливих харчових звичок у дітей

Батьки зізнаються, що діти віддають перевагу нездоровим харчам – випічці, піці, гамбургерам, чіпсам тощо. Порада дієтолога: дотримуватися позитивного прикладу та не забороняти, а пропонувати здорову альтернативу. Зміни в раціоні дитини можливі, якщо направду почати цікавитися тим, що вона їсть і які в неї смаки. Фахівці радять заходити до шкільних буфетів і їдалень та придивлятися до асортименту продуктів.

Щоб догодити дитячим смакам без шкоди для їх здоров’я столичний шеф-кухар разом із дітьми розробив рецепт гамбургерів: якісний яловичий фарш, соус на кефірі, булочка з цільнозернового борошна та овочі. "Бургер по-миргородськи" пішов серед школярів на ура. А от чи здатен покращити апетити новий дизайн шкільної їдальні – про це в підсумках експерименту дивіться в неділю у програмі ТСН.Тиждень.

Кореспондент ТСН Мирослав Ганущак

Залиште свій коментар

Наступна публікація