Рецепти пісного меню: грибна юшка з домашньою локшиною

Рецепти пісного меню: грибна юшка з домашньою локшиною

Фото: pixabay.com

Відсутність калорійних м'ясних страв в період посту можна заповнити густими наваристими пісними супами.

В Україні супи з давніх-давен називали юшками. Аж до ХХ століття по всій Україні варили м'ясні, рибні, грибні юшки, додаючи в них овочі, бобові та крупи.

ТСН.ua пропонує вам приготувати грибну юшку з домашньою локшиною. Родзинка цього рецепта полягає в тому, що локшина готується не зовсім звичайним способом. Вірніше, з не зовсім звичних інгредієнтів. Основою для приготування локшини в даному випадку є манна крупа.

Інгредієнти:
 для локшини:

  •  175 г манної крупи;
  •  70 г борошна;
  •  100 мл води;

 для супу:

  •  100 г сушених білих грибів;
  •  2 картоплини;
  •  2 цибулини;
  •  1 морква;
  •  0,5 пучка кропу;
  •  3 л води;
  •  рослинна олія;
  •  лавровий лист;
  •  чорний перець горошком;
  •  чорний мелений перець;
  •  сіль.

Приготування:

Манну крупу з'єднати з борошном, влити воду і замісити тісто. Вимішувати тісто слід не менше 15 хвилин, поки воно стане м'яким, однорідним і податливим, після чого обернути його плівкою і помістити на 30 хвилин в холодильник для дозрівання.

Готове тісто розділити на 2 частини, розкачати кожну в тонкий пласт, рясно притрусити з обох сторін борошном, скачати в рулет і нарізати шматочками бажаної ширини. Потім отриману локшину розкрутити і злегка підсушити. Гриби добре промити, замочити на 1 годину в холодній воді, після чого довести до кипіння і варити на середньому вогні 30 хвилин. Готовий бульйон процідити через марлеву серветку, а гриби нарізати невеликими шматочками.

Нарізану великими кубиками картоплю залити гарячим грибним бульйоном і варити на середньому вогні до м'якості. Подрібнений цибулю спасерувати на олії до рум'яності, додати нарізану соломкою моркву і смажити ще 10 хвилин. Потім ввести гриби і смажити все разом 10-15 хвилин.

Підготовлену зажарку додати в суп, посолити його, поперчити, додати лавровий лист, перець горошком і томити на слабкому вогні ще близько 15 хвилин. В останню чергу ввести в суп локшину, проварити 3-5 хвилин, додати подрібнений кріп, довести до кипіння, після чого зняти з вогню і дати настоятися.

Для приготування грибної юшки можна використовувати будь-які гриби: і свіжі, і заморожені, але найсмачніша вона виходить із сушених грибів, причому саме білих.

Автор: Світлана Матющенко

Повʼязані теми:

Наступна публікація