Для приготування солянки можна використовувати печериці, але набагато смачніше виходить солянка з лісовими грибами.
Капуста - королева овочів. Вона відносно дешева і її можна їсти свіжою практично цілий рік.
Капусту використовують для салатів і борщів, смажать, тушкують, готують голубці, вареники і пироги з капустою. А ще у нас дуже люблять взимку похрумтіти квашеною капустою.
Якщо ж вам вже набридли салати з квашеної капусти, а її запас ще не витрачено, приготуйте солянку з грибами. Однак, якщо ви загорілися ідеєю здивувати солянкою своїх близьких, а квашеної капусти дома не виявилося, її можна приготувати буквально за пару днів. Залишається запастися грибами і можна готувати.
Інгредієнти:
• 0,5 кг квашеної капусти;
• 300 г свіжої капусти;
• 300 г грибів;
• 2 цибулини;
• 1 морква;
• 2 столові ложки томатної пасти;
• рослинна олія;
• лавровий лист;
• чорний мелений перець;
• цукор;
• сіль.
Приготування:
Свіжу капусту нашаткувати, цибулю нарізати четвертинками кілець, моркву - соломкою, гриби - невеликими шматочками.
Цибулю спасерувати на олії до легкого золотистого відтінку, додати моркву і смажити ще 5-10 хвилин. Потім додати гриби і продовжувати смажити до повного випаровування рідини.
У сотейник з грибами покласти свіжу капусту і тушкувати все разом, періодично помішуючи, 15 хвилин.
Квашену капусту відтиснути, посікти, додати до овочів, підлити трохи розсолу і тушкувати під кришкою близько пів години.
В самому кінці все злегка посолити, поперчити, додати за смаком цукор, лавровий лист і томатну пасту і довести до готовності.
Для приготування солянки можна використовувати печериці, але набагато смачніше виходить солянка з лісовими грибами. Також добре підійдуть заморожені, солоні і мариновані. Сухі гриби слід попередньо замочити і відварити.
Нагадаємо, нещодавно ми розповідали, як приготувати удома хлібні палички.