Рецепти пісного меню: як приготувати вівсяне печиво з родзинками і курагою

Рецепти пісного меню: як приготувати вівсяне печиво з родзинками і курагою

pixabay.com

Не потрібні продукти, які заборонені під час посту.

Вівсяне печиво, та ще й з родзинками і курагою - це не тільки смачно, але і корисно. Мало того, для його приготування не будуть потрібні яйця, масло, молоко і сметана, а значить цей рецепт стає особливо актуально в період посту.

Інгредієнти:

• 1,5 склянки пшеничного борошна;
• 1,5 склянки цільнозерновий борошна;
• 1 стакан води;
• 0,75 склянки вівсяних пластівців швидкого приготування;
• 0,75 склянки цукру;
• 100 г родзинок;
• 100 г кураги;
• 10 столових ложок рослинної олії;
• 10 г розпушувача.

Приготування:

Просіяне борошно з'єднати з цільнозерновий, додати розпушувач, вівсяні пластівці і цукор, влити рослинну олію і воду, ввести подрібнену курагу та ізюм і замісити тісто. Якщо воно виходить дуже круте, можна додати трохи води.

З готового тіста зробити невеликі коржі, викласти їх на застелений пергаментом деко і випікати 20-25 хвилин при 180°С до легкого рум'янцю.

Тісто для печива можна ароматизувати корицею і додати в нього подрібнені горіхи, насіння або насіння льону, а цукор замінити медом.

Автор: Світлана Матющенко

Наступна публікація