Реформа прокуратури: майже чверть кандидатів відсіялися після першого етапу

Реформа прокуратури: майже чверть кандидатів відсіялися після першого етапу

Фото: УНІАН

Найкращі результати показали 30-40-річні прокурори.

У Генеральній прокуратурі України завершився перший етап атестації прокурорів.

Про це повідомили у пресслужбі ГПУ.

"Успішно склали іспит (тобто набрали необхідні 70 і більше балів зі 100) – 795 з 988 осіб (всі дані станом на 5.11.2019). Вони будуть допущені до другого етапу атестації - тестування на загальні здібності та навички", - йдеться у повідомленні.

За даними відомства, 12% прокурорів (93 особи) набрали найбільшу кількість балів.

Також у прокуратурі зазначили, що загалом до складання іспиту у формі анонімного тестування на знання та вміння у застосуванні закону і відповідність здійснювати повноваження прокурора були допущені 1083 прокурори ГПУ, з них 95 не з’явилися, а 195 не пройшли тестування.

Окрім цього повідомляється, що 78,5% прокурорів, які пройшли перший етап атестації, - чоловіки. Найбільша кількість учасників, які успішно склали тест, віком 30-40 років.

Фото: Генеральна прокуратура України

Нагадаємо, згідно із законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури", що набув чинності 25 вересня 2019 року, прокурори можуть бути переведені до нових органів прокуратури, що будуть створені, лише у разі успішного проходження ними атестації.

Майже 30% претендентів на роботу в Офісі Генерального прокурора не склали іспит на знання законодавства.

Повʼязані теми:

Наступна публікація